RESPONDERER STRÅLENDE:  Liverpool-manageren skryter spesielt av hvordan spillerne håndterer nedturer og tilbakeslag.

Hyller spillernes mentale evner

– Nok en gang viser de at de er på topp der, skryter Jürgen Klopp.

Intense perioder, nedturer, tidlige baklengsmål, lagkamerater som må ut med skade – det er ingenting som knekker dette Liverpool-laget, mener tyskeren.

Før kveldens møte med Arsenal har Klopp uttalt seg i kampprogrammet.

– Karakteren og holdningen som laget har vist siden vi kom tilbake, fyller meg med stolthet. Nok en gang viser de at når det gjelder mentalitet, er de på topp.

– Intensitet er identiteten vår

– Prestasjonsnivået for alle lag krever at man finner rytmen før man kommer i nærheten av det høyeste nivået. Men kvaliteter som mentalitet og mot kan være konstant, sier tyskeren.

– Det jeg har sett av laget mitt, fra vi begynte på Wembley i Community Shield til sluttsignalet på Southampton forrige helg, er at de ikke lar den knallharde augustmåneden påvirke innsatsen eller troa.

– Sesongstarten har vært intens, ja, men denne spillergruppa har omfavnet det. De ser ikke på intensitet som noe å frykte. Det er faktisk en del av hvordan vi fremstår. Det er identiteten vår som lag.

– Den andre faktoren siden sesongstarten som har gitt meg så mye glede, er egenskapen til å respondere på tilbakeslag. Den var der tidlig, og den må bli værende.

– Synker aldri

– Om det er at vi slipper inn først i kampene, sånn som mot Manchester City eller Chelsea, om vi mister en spiller under en kamp grunnet skade, eller om det bare dreier seg om å håndtere generelle tilbakeslag underveis i kampene, har vi vist oss fra vår beste side med responsen vår.

– Vi er et lag som, hvis og når får en trøkk, har egenskapen til å slå tilbake og være klare igjen. Det vil være perioder, både i dag og gjennom sesongen, hvor vi får store tilbakeslag og må passere store hindre. Men med dette laget vet jeg samtidig at vi vil reise oss og ikke synke.

– Det er det jeg elsker så mye ved dem, fastslår Liverpool-manageren.

Reagerte på at Arsenal ikke ble nevnt i gullkampen

På Anfield i kveld venter en ny tøff utfordring for de helrøde. Arsenal er sammen med Liverpool eneste lag med full pott i Premier League så langt.

Klopp har ennå ikke tapt mot London-klubben, og står med tre strake – og imponerende – hjemmeseire: 3–1, 4–0 og senest 5–1.

– Jeg mener det ikke er noen tvil om at Arsenal vil være bedre denne sesongen enn forrige, og det sier jeg uten å engang ta med deres imponerende transfer-sommer med i vurderingen. De har fått inn fantastisk talent i sommer.

– Det er en av grunnen til at jeg ikke likte det «eksterne» fokuset under pre-season med at det kun skulle være et par klubber som ville kjempe om troféene denne sesongen. I mine øyne gir det ingen mening i det hele tatt.

– Det er fullstendig tullball å ikke se på dette Arsenal-laget, med manageren sin, som et av de beste lagene i landet.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+