Hyller spillernes mentale evner

– Nok en gang viser de at de er på topp der, skryter Jürgen Klopp.

24. aug 2019 kl 12.16 Marius Rabben

Intense perioder, nedturer, tidlige baklengsmål, lagkamerater som må ut med skade – det er ingenting som knekker dette Liverpool-laget, mener tyskeren.

Før kveldens møte med Arsenal har Klopp uttalt seg i kampprogrammet.

– Karakteren og holdningen som laget har vist siden vi kom tilbake, fyller meg med stolthet. Nok en gang viser de at når det gjelder mentalitet, er de på topp.

– Intensitet er identiteten vår

– Prestasjonsnivået for alle lag krever at man finner rytmen før man kommer i nærheten av det høyeste nivået. Men kvaliteter som mentalitet og mot kan være konstant, sier tyskeren.

– Det jeg har sett av laget mitt, fra vi begynte på Wembley i Community Shield til sluttsignalet på Southampton forrige helg, er at de ikke lar den knallharde augustmåneden påvirke innsatsen eller troa.

– Sesongstarten har vært intens, ja, men denne spillergruppa har omfavnet det. De ser ikke på intensitet som noe å frykte. Det er faktisk en del av hvordan vi fremstår. Det er identiteten vår som lag.

– Den andre faktoren siden sesongstarten som har gitt meg så mye glede, er egenskapen til å respondere på tilbakeslag. Den var der tidlig, og den må bli værende.

– Synker aldri

– Om det er at vi slipper inn først i kampene, sånn som mot Manchester City eller Chelsea, om vi mister en spiller under en kamp grunnet skade, eller om det bare dreier seg om å håndtere generelle tilbakeslag underveis i kampene, har vi vist oss fra vår beste side med responsen vår.

– Vi er et lag som, hvis og når får en trøkk, har egenskapen til å slå tilbake og være klare igjen. Det vil være perioder, både i dag og gjennom sesongen, hvor vi får store tilbakeslag og må passere store hindre. Men med dette laget vet jeg samtidig at vi vil reise oss og ikke synke.

– Det er det jeg elsker så mye ved dem, fastslår Liverpool-manageren.

Reagerte på at Arsenal ikke ble nevnt i gullkampen

På Anfield i kveld venter en ny tøff utfordring for de helrøde. Arsenal er sammen med Liverpool eneste lag med full pott i Premier League så langt.

Klopp har ennå ikke tapt mot London-klubben, og står med tre strake – og imponerende – hjemmeseire: 3–1, 4–0 og senest 5–1.

– Jeg mener det ikke er noen tvil om at Arsenal vil være bedre denne sesongen enn forrige, og det sier jeg uten å engang ta med deres imponerende transfer-sommer med i vurderingen. De har fått inn fantastisk talent i sommer.

– Det er en av grunnen til at jeg ikke likte det «eksterne» fokuset under pre-season med at det kun skulle være et par klubber som ville kjempe om troféene denne sesongen. I mine øyne gir det ingen mening i det hele tatt.

– Det er fullstendig tullball å ikke se på dette Arsenal-laget, med manageren sin, som et av de beste lagene i landet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]