Dette er Premier Leagues mest målrike oppgjør

– Det er mange ting man må passe på i disse kampene, sier Jürgen Klopp.

24. aug 2019 kl 09.19 Marius Rabben

Med hele 155 mål på 54 oppgjør siden 1992 er møtene mellom Liverpool og Arsenal de som har inneholdt flest scoringer gjennom Premier League-æraen.

De helrøde har scoret 87 av målene, og i løpet av 27 kamper på Anfield er det blitt 90 scoringer (59–31) så langt.

I kveld møtes lagene igjen foran The Kop, og Liverpool jakter nå på sin fjerde strake hjemmeseier over hovedstadslaget. De tre siste har endt 5–1, 4–0 og 3–1.

Dette er også Premier League-oppgjøret med flest hattricks, hvor Roberto Firmino sørget for det foreløpig siste forrige sesong. Brasilianeren har også flere mål mot Arsenal (8) enn noen andre klubber.

På de 12 siste møtene mellom lagene i alle turneringer er det faktisk blitt scoret 53 (!) mål, ifølge BBC. Det betyr et snitt på hele 4,4 scoringer per kamp.

Lynraske gjester

Så det meste tyder på at vi får et nytt scoringsshow på Anfield i kveld.

– Jeg ville ikke forventet det, for å være ærlig. Men begge lag er offensivt orienterte, sier Klopp før kampen.

– Hvis du ser på laget deres, har de gode spillere i hver posisjon og skikkelig hurtighet på topp. Skikkelig hurtighet – wow! Det gjør det vrient å forsvare seg. Det er mange ting man må passe på.

Liverpool har imidlertid ikke tapt for Arsenal så lenge Klopp har vært i klubben.

Tre på rad hjemme

Den første kampen hans mot dem, i januar 2016, satte standarden med 3–3 på Anfield, og det ble fulgt opp med 4–3 i London i ligaåpningen for tre år siden.

I mars 2017 vant de helrøde som nevnt 3–1 foran The Kop, og påfølgende sesong ble det 4–0. Etter 3–3 og 1–1 på Emirates knuste Liverpool gjestene her i fjor med 5–1.

The Gunners har i det hele tatt ofte slitt i storkampene på fremmed gress: Nå har faktisk ikke London-klubben vunnet en eneste bortekamp mot topp-seks-lag på 22 forsøk. Sist de klarte det, var med 2–0 over Manchester City i januar 2015.

Men foran denne kampen er de sammen med Liverpool eneste lag i Premier League med full pott så langt.

– Ingen overraskelser

Det har vært med god hjelp fra Pierre-Emerick Aubameyang, som ble delt toppscorer i Premier League forrige sesong (22 mål) sammen med Mohamed Salah og Sadio Mané.

Den tidligere Borussia Dortmund-angriperen ble matchvinner i serieåpningen i Newcastle (1–0) og sørget for 2–1-målet som senket Burnley sist.

Smilet kom fort hos Klopp da målmaskinens navn dukket opp i møtet med pressen før kampen. Få kjenner spissens egenskaper bedre enn mannen som hentet ham til Dortmund i 2013.

– Det er fire år siden jeg jobbet med ham. Alle vet alt om alle sammen. Sånn er det i disse dager, og det er ingen overraskelser, sier Klopp.

– «Auba» har ingen ordentlige svakheter, bortsett fra klesstilen sin. Han er en briljant fotballspiller.

Den lynraske Arsenal-toppscoreren har ni mål på sine sju siste kamper i alle turneringer.

Flere bakromstrusler

I kvelden oppgjør forventes det også at Liverpool må bryne seg på rekordsigneringen Nicolas Pépé, som også var sterkt koblet til Anfield i sommervinduet. Hurtigtoget ble Arsenal-spiller for 72 millioner pund.

– Nicolas Pépé har bare spilt noen minutter så langt, men han er enda en med skikkelig hurtighet som gir dem løp i bakrom. Så det er noe vi må tenke på. Vi vet dette, vi må jobbe med det og håndtere det. Det har vi klart tidligere. Nå må vi gjøre det igjen, sier Klopp.

Liverpool kommer inn til kampen fra en full treningsuke for første gang denne sesongen.

Produktiv treningsuke

Forrige helg ble Southampton slått bare knappe tre døgn etter supercup-triumfen i Istanbul, og spillerne fikk to fridager før forberedelsene begynte på mandag.

– Vi tror på trening, og vi håper vi kan se noen resultater, om ikke i morgen, så i ukene som kommer, sier Liverpools manager.

– Vi har jobbet med mange taktiske greier. Vanligvis har man bare 20 minutter å bruke til dette, men denne uka har vi hatt tre dager hvor vi kunne jobbe med alt det vi trengte å forbedre. Det handler om ting i forsvar, i angrep, alt.

– I begynnelsen av uka sa vi at det var veldig viktig å utnytte dette, og jeg trengte 100 prosent konsentrasjon på alle øktene. Det har guttene vist. Men til syvende og sist må vi fortsatt spille denne kampen mot Arsenal. De har nok ikke bare sovet seg gjennom uka der heller, og har også kunnet jobbe med alle disse tingene.

– Dette er en stor motstander, en veldig tøff motstander, det er Anfield, det er oss, så jeg gleder meg!

Avspark på Anfield kl. 18.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]