DØDBALL-EKSPERT:  Harry Wilson viste frem den presise venstrefoten for andre helg på rad, denne gangen med et perfekt slått frispark mot Manchester City.

Ingen har flere frisparkperler det siste året

Harry Wilson vartet opp med sin andre Premier League-scoring.

Det utlånte Liverpool-talentet satt på benken fra start for Bournemouth mot Manchester City søndag, men ble byttet inn grunnet en kneskade i 1. omgang.

Da ledet de lyseblå 1–0, og 2–0 kom like etter, men på tampen av omgangen fikk Harry Wilson presentert seg slik han kan best – med et utsøkt frispark.

22-åringen bøyde ballen så langt opp i krysset man kan komme og tente et poenghåp hos vertene.

– Det er dette jeg trener på gjennom hele på treningsfeltet, sier Wilson.

Femte frisparkmål

– Jeg følte at dette var en posisjon jeg kunne sette keeperen på prøve, og heldigvis gikk den inn oppe i krysset.

Og det er på ingen måte noen overraskelse at mannen som har gått gradene på Liverpool-akademiet traff blink: Ingen i landets to øverste divisjoner har scoret på flere frispark siden begynnelsen av forrige sesong.

I fjorårssesongen scoret han tre ligamål på frispark for Derby i Championship, og han traff i tillegg perfekt i en ligacupkamp på Old Trafford.

– Jeg så ham gjøre dette mange ganger i store kamper for Derby forrige sesong, sier Bournemouth-manager Eddie Howe til Bournemouth Echo.

– Da vi fikk frisparket, håpet man at han kanskje skulle varte opp med noe, men dette var et helt utrolig mål, på et tidspunkt hvor vi trengte det løftet.

Manchester City lot seg dog ikke knekke. Etter pausen fastsatte de heller sluttresultatet til 1–3 i sør, og Pep Guardiolas mannskap hoppet dermed opp på 2.-plassen, to poeng bak Liverpool.

– Dette er nivået jeg ønsker

Wilson kan imidlertid trolig se frem til mange flere muligheter fremover.

Med scoring i begge sine Premier League-kamper så langt, der han forrige helg scoret lagets andre i 2–1-seieren over Aston Villa borte, har han fått en knallstart på Premier League-tilværelsen.

– Dette er nivået jeg ønsker å spille på. Alle ønsker å spille på toppnivå, og Premier League er verdens beste liga, sier Wilson til Bournemouths nettside.

– Det er et steg opp man må forsøke å ta. Intensiteten er helt klart annerledes, og kvaliteten på motstanderne er høyere, som vi så i dag. Men ting går bra. Jeg forsøker å ta steget, og jeg er glad for å starte med to scoringer.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
21.09.2019 kl 20:27

- Vi føler oss virkelig sterke

Jürgen Klopp sier at Liverpool må finne stabilitet på et stadig høyere nivå om de skal vinne ligaen.

+
21.09.2019 kl 19:13

- Det er lett å beholde konsentrasjonen

Liverpools kaptein Jordan Henderson er fokusert foran hard test mot Chelsea på Stamford Bridge.

+
21.09.2019 kl 16:15

Manchester City pyntet på målforskjellen

Liverpools sterkeste rival i toppen av Premier League sørget for storeslem mot bunnlaget Watford.

+
21.09.2019 kl 12:52

Liverpool skal ha betalt Man City £1M etter klage om «hacking»

Ifølge The Times sjekket Liverpool opplysninger om speiding via ureglementert innlogging.

+