TILBAKE:  Naby Keita var endelig tilbake fra skadeoppholdet sitt i kampen mot Lyon, og spilte da 45 minutter.

– Jeg forventer bare utvikling

Jürgen Klopp forteller hva han forventer av Naby Keita denne sesongen, etter at hans første sesong i klubben ble preget av skader.

Naby Keita gikk glipp av hele sesongoppkjøringen, utenom den avsluttende treningsleiren i Evian og treningskampen mot Lyon. Der fikk han spille en hel omgang, etter å ha vært ute med skade i store deler av sommeren.

Til tross for at han fortsatt hadde problemer med lysken som han skadet mot Barcelona 1. mai ble han tatt ut til å representere Guniea i Afrikamesterskapet denne sommeren. 26. juni skadet han både legg og lår under spill for Guinea, og var satt ut i spill i en måned etter dette.

Skadeforfulgt

Men nå er Keita endelig på vei tilbake, og han satser nok på at hans skadekvote har blitt brukt opp i løpet av den siste sesongen.

– Naby Keita kom til oss fra Leipzig med en liten skade, så fikk han en annen liten skade, og så, mot slutten av sesongen, pådro han seg en ny skade, sier Klopp.

– Men dersom han holder seg skadefri fremover kommer alt til å gå bra.

For han har vært skadeforfulgt, guineaneren. I fjor sommer slet han med en stiv nakke under sesongoppkjøringen, han slet med en vond rygg i oktober, fikk en strekkskade på baksiden av låret et par uker senere, slet med ribbena i desember, hadde et ankelproblem i mars og avsluttet sesongen med et problem med lysken.

SKADET:  Keita måtte forlate banen med en skade mot Barcelona. Den skulle holde han ute av spill mer gjennom sommeren.

Jürgen Klopp tror den intensiteten i en ny liga har hatt sitt å si for Keitas problemer, men håper at det verste er over nå.

– Selvfølgelig er Premier League et stort steg for alle spillerne som kommer fra en annen liga. Men nå har han slått seg ned og funnet seg til rette i laget og i klubben. Engelsken hans begynner å bli bedre også, og alt dette er viktig, sier Klopp.

– Så forventer jeg mer fra ham? Jeg forventer bare fremgang og utvikling, det er slik det er for alle. Jeg tror alle kan ta store steg, og det er det vi jobber for.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+