– Jeg har trent i sommer, og er klar for å være i troppen på fredag

Adrian har vært klubbløs i over en måned, men har holdt formen ved like.

5. aug 2019 kl 20.19 Arild Skjæveland

Mandag ble det klart at Adrian er Liverpools nye andrekeeper, og erstatter Simon Mignolet som er solgt til Club Brugge.

Den tidligere West Ham-målvakten ble frigitt da kontrakten hans gikk ut 30. juni - men sier selv at han har holdt formen ved like gjennom sommeren, og er klar til å være i troppen mot Norwich fredag kveld.

– Jeg håper det, og jeg er klar. Jeg har trent alene i sommer. Det har vært en annerledes sommer, etter at kontrakten min i West Ham gikk ut, men jeg har trent med keepertreneren min i Sevilla, og gjort en god jobb med ham, så jeg er mer enn klar for å starte med trening, sier han i sitt første intervju med Liverpoolfc.com.

Adrian har skrevet under på en toårskontrakt med Liverpool, og de helrøde har opsjon på et tredje år. Spanjolen er 32 år gammel. Han har spilt flere ganger på Anfield med West Ham.

– Minnene mine er ikke de beste, for jeg tror ikke vi har vunnet en kamp mens jeg har spilt her. Atmosfæren er strålende. Det er en av de beste stadionene, ikke bare i Premier League, men i hele verden. Supporterne er glimrende. Hver gang du spiller på Anfield, så er det annerledes. Du føler at supporterne pusher laget, ikke bare når de gjør det bra, men når de sliter. Jeg gleder meg til å spille den første kampen min der, og hilse på supporterne på stadion, sier han.

Inspirert av Pepe Reina

32-åringen er god venn med Pepe Reina, som har en fortid i Liverpool. Så langt har han ikke fått snakket med AC Milan-målvakten om overgangen til LFC.

– Jeg har ikke fått snakket med ham, for alt har vært litt hemmelig. Da jeg signerte for West Ham forhørte jeg meg om Premier League, og han fortalte meg at jeg skulle dra og vise nivået jeg hadde inne, fordi det er en flott liga. Nå skal jeg snakke med ham og fortelle om nyhetene. Han elsket Liverpool, og supporterne elsket ham. Jeg håper at jeg kan ha en flott karriere her, slik han hadde, og vise at det spanske nivået er topp.

Han fikk spørsmål om hvilken type keeper han er.

– En spansk type! Den spanske typen er bra, for vi har bra målvakter. Vi har nevnt Pepe Reina, David de Gea er i flott form, og du kan se mange gode keepere som gjør det bra rundt om i verden i alle ligaer. Jeg liker å hjelpe laget med å spille ut bakfra. Vi skal åpenbart redde mål, men en moderne keeper må være veldig komplett. Jeg er fortsatt i en alder der jeg lærer og forbedrer meg, men jeg mener at jeg har vist at jeg har et bra nivå, og kan fortsette å visedet i Premier League.

Ser frem til å jobbe med Alisson

Alisson Becker hadde en strålende debutsesong på Anfield, og er klubbens førstevalg. Adrian sier at han er klar for å gi brasilianeren konkurranse om plassen.

– Forholdet mellom målvaktene er spesielt. Det er annerledes, fordi vi trener bore fra resten av spillerne. Vi bruker mye tid sammen, så vi må ha et godt forhold, sier han.

– Det er managerens avgjørelse hvem han ønsker å bruke som nummer én, men begge kjemper for klubben. Det å kjempe, og ha en sunn konkurranse med Alisson vil være bra for klubben.

Liverpool - Norwich spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]