– Jeg liker det jeg ser fra Chelsea

Jürgen Klopp har mange lovord å komme med til Chelsea og sin managerkollega, Frank Lampard.

14. aug 2019 kl 00.22 Odd Sindre Tonning

Liverpool og Chelsea forbereder seg nå til onsdagens oppgjør i UEFA Super Cup i Istanbul, hvor lagene skal gjøre opp om sølvtøy. Chelsea håper på å rette opp inntrykket fra serieåpningen, hvor de tapte 4-0 mot Manchester United, mens Liverpool ønsker å fortsette slik de begynte mot Norwich, hvor de vant 4-1.

Har respekt for Chelsea

Men selv om Chelsea gikk på et stygt tap i Premier Leagues første runde, insisterer Jürgen Klopp på at det ikke kommer til å bli en enkel oppgave for Liverpool å ta hjem troféet på onsdag.

– Manchester United var kliniske, slik som fotballen kan være, men vi har ikke mindre respekt for dem fordi de tapte 4-0 mot Manchester United. Nei, det er motsatt, særlig i de første 60 minuttene spilte de veldig bra, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– De er et godt fotballag, og vi skal analysere dem og prøve å ta de riktige valgene under kampen.

Det er et noe fornyet Chelsea Liverpool kommer til å møte på onsdag. Frank Lampard har nylig tatt over sjefsstolen på Stamford Bridge, og unge spillere som Tammy Abraham og Mason Mount fikk spilletid i kampen mot Manchester United, og kan få fornyet tillitt mot Liverpool. Klopp mener dette gjør Chelsea noe uforutsigbare.

– De er et annet lag sammenlignet med forrige sesong. Maurizio Sarri hadde en veldig dogmatisk spillestil, og det var akkurat det de hadde i fjor. Nå spiller de på en annen måte, men de har en ordentlig plan der, det ser du. Mason Mount er et stort talent, som spiller en viktig rolle i laget allerede.

– Hvem vet hvordan de starter på onsdag? De har tydeligvis flere valgmuligheter: De kan starte med Giroud, de kan starte med Kante, de kan starte med Marcos Alonso, de kan starte med Pulisic, så de kan gjøre noen endringer også. Kanskje er Rüdiger tilbake. Så de har muligheten til å gjøre noen ting annerledes.

IMPONERT:
IMPONERT:  Mason Mount har imponert Jürgen Klopp.

– Begge lag ønsker desperat å vinne

Klopp har også mye ros å komme med når han snakker om Lampard, etter det han fikk til med Derby forrige sesong.

– Frank Lampard viste i fjor med Derby at han er en veldig god manager, fordi han endret Derby mer eller mindre over natten. Jeg visste ikke så mye om Derby før jeg hørte om det og så dem spille i fjor. Særlig mot Manchester United, for en kamp.

I Ligacupen mot Manchester United var blant andre Harry Wilson med på å slå ut de rødkledde på Old Trafford. Og det var ikke bare i cupen Lampards lag viste seg frem. I ligaen nådde de play-off finalen i Championship, hvor de tapte mot Aston Villa. Men det hindrer ikke Klopp i å skryte av Lampard sine lag sin spillestil.

– De spiller god fotball, med høy intensitet. De forsvarer seg bra, og høyt, så det kommer til å bli en utfordring. Det vil bli en interessant kamp, og vi har en ordentlig jobb foran oss.

– Det er en finale, begge lag fortjener å være her, og begge ønsker desperat å vinne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]