Klopp: – Ki-Jana Hoever er en sensasjonell ung spiller

Liverpool U23 spiller sesongens første kamp i kveld.

7. aug 2019 kl 10.58 Torbjørn Flatin

17 år gamle Ki-Jana Hoever var en av de ungguttene som Jürgen Klopp valgte å sende hjem fra treningsleiren i Evian. Det samme var tilfelle med Sepp van den Berg, Yasser Larouci, Adam Lewis og Bobby Duncan.

«De fysiske krav var virkelig tunge og vanskelig å håndtere», forklarte Klopp om tenåringene som han ga et pusterom. «Det er lette å glemme at de er så unge».

«Han er fortsatt bare 17 år, det er crazy. Ki-Jana er en herlig gutt og en sensasjonell ung spiller som kan lære så mye. En kunne spesielt se det i kampen mot Napoli, hvor han kom inn på venstrekanten, noe som kanskje var hans 15 beste minutter under pre-season», fortsetter Klopp om Hoever.

Kamp i kveld

Liverpool U23 starter for øvrig sesongen i kveld, og da trolig med spillerne nevnt over involvert. Det er bortekamp mot Oldham i EFL Trophy. De røde skal spille tre bortekamper i gruppespillet i den turneringen, mot seniorlag, og som også innbefatter møter med Fleetwood Town og Accrington Stanley.

Liverpool U23, eller det som i praksis er klubbens reservelag, skal også være med i ligaen Premier League 2, Premier League Cup og Premier League International Cup.

- Det er hva vi ønsker for unge spillere, sier trener for U23, Neil Critchley. – Derfor har vi meldt oss på til alle disse turneringene, da det er viktig å utfordre unge spillere å spille kamper kontinuerlig. En kan bare se hvor mange kamper førstelagsspillerne må igjennom i løpet av en sesong.

- EFL Trophy vil vi spille mot seniorlag, og på stadioner som vi gi våre gutter noe de ikke vil finne på akademiet.

I EFL Trophy kan Liverpool bruke to spillere som er eldre enn 21 år. Kampen starter kl 20.00 og sendes live på LFCTV GO.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]