Liverpool går «bare» glipp av €5 millioner dersom Coutinho aldri spiller for Barca igjen

Philippe Coutinho lånes ut til Bayern München - og hausses opp av en tidligere lagkamerat.

18. aug 2019 kl 19.47 Arild Skjæveland

Utlånsavtalen mellom Barcelona og Bayern München er klar. De personlige betingelsene er i orden - og søndag kom Philippe Coutinho til München for å gjennomgå den medisinske sjekken.

Det eneste som mangler nå er bildet der han holder frem drakten. Ifølge Adidas skal han spille med nummer 10 på ryggen - Arjen Robbens nummer frem til han la opp i sommer.

Ifølge Bild, som vanligvis er til å stole på når det kommer til Bayern, skal den tyske storklubben betale 8,5 millioner euro for å låne brasilianeren for én sesong. Ikke 20 millioner euro som tidligere rapportert. De betaler også spillerens lønn.

Skulle 27-åringen slå til i Bundesliga, kan de kjøpe ham for 120 millioner euro neste sommer.

Ingen krav etter videresalg

Liverpool har ikke krav på prosenter fra et eventuelt videresalg. Det er heller ikke vanlig i en så stor overgang for en etablert verdensstjerne.

Det at Coutinho ikke har slått skikkelig til har heller ikke stor betydning for de summene Liverpool mottar etter overgangen. I Barcelona sine første bud i 2017 var det enkelte kriterier og bonuser som ble omtalt som urealistiske, men Michael Edwards og co forhandlet frem en avtale der de fleste kriteriene blir omtalt som realistiske.

Ifølge Echo har de helrøde allerede mottatt 155 millioner euro for playmakeren. Dersom summene som ble oppgitt da overgangen gikk i orden stemmer, skal summen Liverpool har mottatt være 128,5 millioner. 4,5 millioner pund røk da LFC slo Barca ut i semifinalen forrige sesong - for det var summen de måtte betalt dersom de hadde vunnet turneringen Jürgen Klopps gutter endte opp med å vinne.

De ville mottatt ytterligere fem millioner euro dersom han spilte 100 kamper for katalanerne.

Nå stopper han på 76 kamper. Han har scoret 21 mål for Barcelona.

– Beste spilleren i Tyskland

Marko Grujic er lånt ut til Hertha Berlin denne sesongen, og på fredag spilte han sesongens første ligakamp borte mot nettopp Bayern.

Serberen både scoret mål og laget straffespark imot da Hertha fikk med seg et overraskende poeng. Han mener Coutinho vil bli den beste spilleren i ligaen.

– Det er stort for hele Bundesliga å ha muligheten til å se Coutinho spille. Han er en spesiell og spennende spiller, og gjør syke ting, sier Grujic til Bild om sin tidligere lagkamerat.

– Han har utrolige triks og ferdigheter. Jeg satte pris på hver eneste treningsøkt med ham i Liveprool. Han vil bli være den beste fotballspilleren i Tyskland med god margin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]