Liverpool har solgt Melwood

Torus har kjøpt Liverpools treningsområde på Melwood, med planer om å gjøre området om til et billig boligområde for familier.

1. aug 2019 kl 16.48 Odd Sindre Tonning

Planen er at Liverpool skal flytte til et nytt og topp moderne treningsanlegg på Kirkby innen 2020/21- sesongen, hvor førstelaget og akademiet kommer til å være samlet på ett sted. Derfor har klubben i to år vært på jakt etter noen som vil ta over Melwood, og gjøre det om til et boligområde for familier i West Derby.

Grunnen til at Liverpool nå skal flytte fra Melwood, etter at de har vært der siden 1950-tallet, er at området nå er for lite for de planene klubben har for å samle både førstelaget og akademiet på ett sted. Siden 2018 har klubben jobbet med det nye treningsanlegget på Krikby, som er forventet å stå ferdig til sommeren 2020.

Inntektene blir reinvestert

Klubben opplyser at inntektene de har fått fra salget av området på Melwood kommer til å bli reinvestert i førstelaget og i det nye anlegget på Kirkby.

– I dag markerer en ny stor milepæl i dette utrolig viktige og ambisiøse prosjektet. Det er med et tungt hjerte at vi annonserer salget av Melwood, etter at området har spilt en viktig rolle i klubbens historie. Men området var begrenset, og plassen var for liten til å huse klubbens ambisjoner for nye, førsteklasses fasiliteter, sier Andy Hughes, som er konserndirektør for drift og økonomi i Liverpool.

– Alle inntektene fra salget av Melwood-området kommer til å bli reinvestert i førstelags-troppen og i et førsteklasses treningssenter på det nye Kirkby-området.

Om Torus, som nå skal bygge om Melwood til boliger, skriver klubben følgende på sine nettsider:

«Torus er en veldedig organisasjon som er vel etablert i West Derby-området, med 1,600 hjem der allerede. De administrerer rundt 40.000 sosial-hjem i nord-vest England og skaper bærekraftige og blomstrende samfunn.»

Vil bevare Melwood-arven

Både Liverpools og Torus representanter har lagt vekt på at Melwood har en spesiell plass i Liverpool historie, og vil fortsette å arbeide sammen for å bevare arven Melwood etterlater seg.

– Vi har allerede vært en del av West Derby samfunnet i lang tid, så det å bli valgt til å få utvikle dette området i hjertet av nabolaget betyr mye for oss. Vi kommer til å jobbe tett med LFC for å forsikre oss om at arven fra dette historiske området kommer til å være et tema gjennom prosessen, sier administrerende direktø i Torus, Chris Bowen.

– Planene våre er fortsatt på et tidlig stadium, men vi ønsker å tilby rimelige kvalitets hjem som gir det området trenger, inkludert et botilbud for eldre og de som trenger ekstra hjelp slik at de kan leve sosiale, uavhengige liv.

Det er fra før forventet at området kan tilby 100 nye familier et hjem i West Derby-området, og Torus kommer nå til å gå inn i den planleggende fasen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]