UHELDIG COMEBACK:  Alex Oxlade-Chamberlain har hatt en lang og tung vei tilbake fra skade, inkludert et tilbakeslag allerede i hans første kamp.

Oxlade-Chamberlain ble skadet i sitt første «comeback»

Det er 16 måneder siden Liverpools midtbanespiller fikk det som i praksis var tre alvorlige skader, og selv denne sommeren har det ikke vært problemfritt.

Vi som hadde benket oss til for å se Alex Oxlade-Chamberlain gjøre et mye etterlengtet comeback for Liverpool U23, om lag et år etter at han måtte forlate banen i semifinalen i Champions League mot Roma, synes nok at den nå 26 år gamle spilleren var veldig tam selv etter et så langt opphold.

Nå ble Alex «så ille skadet som det omtrent er mulig» mot Roma, ifølge fysioterapeut Andy Massey. Han måtte få laget et nytt korsbånd, et leddbånd var også røket tvers av, mens hamstringmuskelen var revet av helt inne ved beinet.


Holdt i to minutter

Den nevnte hamstringen hadde strammet til på trening dagen før den annonserte U23-kampen i Derby, og etter at Jürgen Klopp hadde fortalt om hvor bra Oxlade-Chamberlain hadde sett ut på trening. To minutter ut i kampen fikk Ox kjenning med hamstringen, og selv om han burde ha gått av banen umiddelbart ble han nærmest joggende utpå gresset i 41 minutter.

Han greide ikke annet enn å vende tommelen opp, etter all motgangen, selv om han visste at det betød nye runder på behandlingsbenken. - Det var som å ha sluppet ut fra fengsel og så får du beskjed om at du må inn igjen, forklarer Alex til goal.com.

Denne gangen stoppet det han i bare en uke, men både Klopp og han selv har vært tålmodigheten selv siden.


Comeback på Anfield?

Etter å ha tilbrakt uker og måneder sammen med fysioterapeut Richie Partridge, tidligere ving i Liverpool og da med egne skadeproblemer, var Alex Oxlade-Chamberlain klar for pre-season. Eller han trodde han var det, da han siden har innrømmet at den første sommertreningen som han har hatt under Jürgen Klopp «var et sjokk for systemet».

Et pågående problem bak i leggen var plagsomt, men hindret ham ikke i å delta på alle treninger og i alle kamper.

- Jeg ønsker å vise folk at jeg kan være en del av dette laget, understreker Liverpools nr. 15. – Jeg må imidlertid stadig minne meg selv på at det er en lang reise tilbake til dit jeg ønsker å være.

De siste dagene har han imidlertid tatt noen solide steg. Først gjennom en omgang mot Chelsea i Super Cup, hvor han ikke greide å være særlig synlig ute på vingen og innbytter Roberto Firmino kom inn og utgjorde en stor forskjell. Da gikk det langt bedre i Southampton på lørdag, hvor han som indreløper spilte i 89 minutter.

Nå venter hans tidligere klubb Arsenal, på Anfield, og det er ikke noe Alex Oxlade-Chamberlain heller vil enn å gjøre sin første start foran The Kop siden skaden.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.09.2019 kl 20:05

– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

+
15.09.2019 kl 17:02

Napoli vant i generalprøven

Slo Sampdoria på hjemmebane.

+
15.09.2019 kl 14:20

– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

+
15.09.2019 kl 13:41

– Vi er fortsatt like gode venner

Sadio Mané har uttalt seg om det som skjedde på Turf Moor.

+