Sju år siden Liverpool begynte å følge Fabinho

Ble foretrukket foran Jorginho og Lucas Torreira.

26. aug 2019 kl 13.29 Arve Vassbotten

– Det var den kvelden jeg virkelig forstod tempoet i Premier League, og hvor mye arbeid med detaljer som krevdes, har Fabinho uttalt om forrige sesongs møte med Arsenal, som var hans tredje kamp fra start for Liverpool.

Man kan trygt si han hadde lært mye fra 1-1-kampen i november i fjor - til lørdagens oppgjør.

På vår spillerbørs i fjor fikk han 5, og konklusjonen: «Sliter når det blir så intenst som i dag».

– Ro og pondus

På lørdag ble han belønnet med en 7-er i vår spillerbørs. Folkebørsen vår ville hatt brasilianeren enda litt høyere, og har gitt en snitt på 7,82.

«Brassen er sterk som midtbaneanker, og mikser det med en og annen strålende pasning slik som til Salah på 3-0. Har ro og pondus og må være et naturlig førstevalg som den defensive på midten», var dommen over Fabinho i 3-1-seieren.

Selv om Fabinho ble kjøpte i fjor sommer, har Liverpool fulgt ham helt tilbake til 2012-2013, ifølge James Pearce i The Athletic.

Den gangen var Fabinho på utlån fra Rio Ave i Portugal til Real Madrid Castilla, storklubbens reservelag.

Fabinho flyttet til Europa allerede som 18-åring, etter at han spilte i Fluminese før det.

Han fikk også en kamp i Real Madrid under Jose Mourinho, før han fikk sitt virkelige gjennombrudd i Monaco.

Det var også i Monaco han ble omgjort fra høyreback til defensiv midtbanespiller.

Fysikken avgjorde

Ifølge Pearce ble Klopp overbevist om kjøpet etter å ha sett speiderraportene fra sesongen etter at Monaco vant Ligue 1 i 2016-2017, og der Fabinho var en del av storlaget med Kylian Mbappe, Berardo Silva og Benjamin Mendy.

Fabinhos karakter utenfor banen var med på å overbevise Klopp, og han mente også at hans fysikk gjorde ham til et bedre alternativ enn Jorginho og Lucas Torreira, som også ble vurdert.

I artikkelen pekes det på at det en av årsaken til at Fabinho trengte så lang tid på å tilpasse seg i Liverpool, var at han i Monaco hadde en annen defensiv midtbanespiller ved siden av seg og ikke måtte dekke så mye rom alene.

Fortsatt strever han med å lære engelsk, men Pep Lijnders, som kan portugisisk fra tiden i Porto, skal ha hjulpet Fabinho mye med spillet det første året.

– Jeg lærer fortsatt engelsk og læreren min er ikke så god, spøkte Fabinho da han ble spurt om å stille til intervju etter Arsenal-kampen på lørdag.

Så han har noen områder å forbedre seg på fortsatt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]