– Skal vi være kritiske, er vi skuffet over baklengsmålet

Selv om de røde storspiller, er det alltid rom for forbedringer, sier kapteinen.

25. aug 2019 kl 14.11 Marius Rabben

I sin kamp nummer 100 som Liverpool-kaptein i Premier League leverte Jordan Henderson en god oppvisning i likhet med lagkompisene. Likevel tenker han på situasjonen som førte til Arsenals redusering fem minutter før slutt.

Kapteinen var tilbake i egen boks og taklet målscorer Lucas Torreira, men misset med forsøket, og Arsenal-innbytteren bredsidet heller inn trøstemålet foran The Kop.

– Hadde bedre tid enn jeg trodde

– Skal vi være veldig kritiske, er vi skuffet over baklengsmålet. Jeg burde ha klarert ballen, sier han.

– Det er slurvete av meg, jeg bør bare klarere vekk ballen. Jeg forsøkte å få tåa mi på den. Han visste ikke at jeg kom, så jeg hadde nok litt bedre tid enn jeg trodde.

Men selv om gjestene da fikk en gnist av håp på tampen, var seieren aldri truet. Henderson er ellers tilfreds med det som var lagets sesongbeste så langt.

– Dette er å være selvkritisk. Jeg er storfornøyd med lagets opptreden. Jeg synes alle var briljante, og vi fortjente de tre poengene.

– De hadde hatt en veldig god start med to seire, så vi visste det ville bli vanskelig. Men vi visste også at hvis vi gjorde de riktige tingene, spilte på våre styrker, forsvarte oss veldig bra og var presise foran mål, så ville vi straffe dem. Det klarte vi, så dette var totalt sett en god opptreden.

– Briljant mål

Joël Matip ga laget ledelsen med et knallhardt hodestøt kort tid før pause, og Mohamed Salah doblet på straffesparket han selv fikk like etter sidebyttet.

Så gjorde toppscoreren i Premier League de to siste sesongene alt selv da han rykket fra David Luiz, kom inn i boksen og satte ballen karakteristisk ned i det lengste hjørnet.

– Det var et briljant mål etter å ha stormet frem, skjært inn og brukt venstrefoten som en pisk, slik vi har sett så mange ganger før. Alle tre målene var bra, sier Henderson til klubbens nettside.

– Nå må vi restituere bra, trene hardt gjennom uka og forberede oss til en tøff kamp mot Burnley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]