– Håper dette bare er begynnelsen

Joël Matip er sulten på flere nettkjenninger.

25. aug 2019 kl 09.08 Marius Rabben

Forsvarsklippen, som er i strålende form og leverte nok en gang i storoppgjøret mot Arsenal, ga Liverpool ledelsen foran The Kop fire minutter før pause.

Et glimrende slått hjørnespark av Trent Alexander-Arnold ble headet knallhardt i mål av 28-åringen.

– Jeg håper dette er begynnelsen på flere scoringer, sier han til Sky Sports.

To mål i august

Matip scoret også i Community Shield-finalen på Wembley før ligastarten, og han står nå med totalt fem nettkjenninger i Liverpool-drakt, hvorav fire i Premier League.

– Jeg er glad for å ha scoret. Det var et godt innlegg, og jeg håper at det kanskje kommer en til neste uke, sier han med et smil.

Hodestøtet sørget for rød ledelse halvveis, og i begynnelsen av 2. omgang vartet Liverpool opp med festfotball og scoret to ganger til.

Arsenal, som riktignok hadde noen store sjanser på 0–0, kom bedre med den siste halvtimen og fikk en redusering, men truet aldri de rødes tre poeng.

– Det var en tøff kamp. De hadde noen bra kontringer, men i store deler av tiden var vi ganske gode, fortsetter Matip.

– Hvis et lag som Arsenal, med slike type spillere og denne kvaliteten, står med åtte av spillerne sine i egen boks, er det vanskelig for ethvert lag. Man trenger litt tid til å finne de riktige rommene.

Lynraske Arsenal-spillere

Sammen med Virgil van Dijk måtte Matip og de røde ta en rekke sugende løp bakover for å holde Pierre-Emerick Aubameyang og rekordkjøpet Nicolas Pépé i sjakk.

– De var så raske! Med så mye rom bak der, klarer man ikke å forsvare hver eneste situasjon, men mange ganger vi gjorde det bra, sier Matip.

– Selvsagt måtte vi være tålmodige. Gir man et lag som dette så mye rom, blir det veldig vanskelig. Vi forsøkte å holde på ballen og bare prøve og prøve. Det var det viktigste vi gjorde i dag.

3–1 over London-laget betyr at Liverpool topper tabellen som eneste lag i Premier League med full pott.

– Etter tre kamper forteller det ikke så mye. Vi er glade for å ha vunnet de tre første, og nå ser vi frem mot Burnley-kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]