MÅL FORAN THE KOP:  Joël Matip stanget Liverpool i føringen mot The Gunners.

– Håper dette bare er begynnelsen

Joël Matip er sulten på flere nettkjenninger.

Forsvarsklippen, som er i strålende form og leverte nok en gang i storoppgjøret mot Arsenal, ga Liverpool ledelsen foran The Kop fire minutter før pause.

Et glimrende slått hjørnespark av Trent Alexander-Arnold ble headet knallhardt i mål av 28-åringen.  

– Jeg håper dette er begynnelsen på flere scoringer, sier han til Sky Sports.

To mål i august

Matip scoret også i Community Shield-finalen på Wembley før ligastarten, og han står nå med totalt fem nettkjenninger i Liverpool-drakt, hvorav fire i Premier League.

– Jeg er glad for å ha scoret. Det var et godt innlegg, og jeg håper at det kanskje kommer en til neste uke, sier han med et smil.

Hodestøtet sørget for rød ledelse halvveis, og i begynnelsen av 2. omgang vartet Liverpool opp med festfotball og scoret to ganger til.

Arsenal, som riktignok hadde noen store sjanser på 0–0, kom bedre med den siste halvtimen og fikk en redusering, men truet aldri de rødes tre poeng.

– Det var en tøff kamp. De hadde noen bra kontringer, men i store deler av tiden var vi ganske gode, fortsetter Matip.

– Hvis et lag som Arsenal, med slike type spillere og denne kvaliteten, står med åtte av spillerne sine i egen boks, er det vanskelig for ethvert lag. Man trenger litt tid til å finne de riktige rommene.

Lynraske Arsenal-spillere

Sammen med Virgil van Dijk måtte Matip og de røde ta en rekke sugende løp bakover for å holde Pierre-Emerick Aubameyang og rekordkjøpet Nicolas Pépé i sjakk.

– De var så raske! Med så mye rom bak der, klarer man ikke å forsvare hver eneste situasjon, men mange ganger vi gjorde det bra, sier Matip.

– Selvsagt måtte vi være tålmodige. Gir man et lag som dette så mye rom, blir det veldig vanskelig. Vi forsøkte å holde på ballen og bare prøve og prøve. Det var det viktigste vi gjorde i dag.

3–1 over London-laget betyr at Liverpool topper tabellen som eneste lag i Premier League med full pott.

– Etter tre kamper forteller det ikke så mye. Vi er glade for å ha vunnet de tre første, og nå ser vi frem mot Burnley-kampen.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.09.2019 kl 20:05

– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

+
15.09.2019 kl 17:02

Napoli vant i generalprøven

Slo Sampdoria på hjemmebane.

+
15.09.2019 kl 14:20

– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

+
15.09.2019 kl 13:41

– Vi er fortsatt like gode venner

Sadio Mané har uttalt seg om det som skjedde på Turf Moor.

+