Slik lettet Klopp på stemningen før finalen i Kiev

Jürgen Klopp hadde et interessant valg av undertøy.

14. aug 2019 kl 12.46 Arild Skjæveland

På lagmøtet før Champions League-finalen i 2018 satt alle og ventet på at Jürgen Klopp skulle holde en motiverende tale slik at laget kunne gå til kampen fulle i selvtillit mot et Real Madrid-lag som var forhåndsfavoritter etter å ha vunnet tre år på rad.

«Det er spenning i rommet, og Klopp gjør seg klar til å snakke - men først løfter han opp t-skjoren sin og putter det ned i underbuksa. Spillerne ser på ham, og ser forundret på hverandre. Så legger de merke til merket på Klopp sine underbukser én etter én», skriver Raphael Honigstein i den oppdaterte versjonen av Klopp-boken Bring the Noise.

– Vi så at han brukte boksershortsene til Cristiano Ronaldo. Han gjorde det i møtet med tskjorten stappet ned i CR7-bokseren. Hele garderoben lå på gulvet og lo, forteller Gini Wijnaldum.

– Det brøt isen. Vanligvis er alle alvorlige og konsentrerte i slike situasjoner, mens han var helt avslappet og spøkte, sier han.

Hundrevis av slike spøker

Ronaldo og Real Madrid fikk løfte troféet den kvelden, men nederlenderen ser tilbake på det med et smil.

– Han har gjort hundrevis av slike spøker. Dersom du ser at manageren din er full av selvtillit og avslappet, så vil det ha en effekt på spillerne. Han er som en farsfigur med slikt for spillerne. Med spøkene sine og kroppsspråket tar han presset av spillerne sine, sier Wijnaldum i utdraget fra boken som er gjengitt av The Athletic.

– Dersom jeg har problemer, kan jeg alltid gå til manageren. Jeg kan tekste ham noen dager før og spørre om han har et minutt ledig. Han er alltid nysgjerrig på hva det er. «Er det noe dumt, bra? Hva er det?». Han viser alltid empati for den andre personen, og føler med det de går gjennom. For meg er han en spesiell mann, og jeg ser på ham som mer enn en manager. En veldig god venn, sier Wijnaldum.

Den oppdaterte versjonen av Honigsteins bok «Bring the Noise» er ute torsdag 15. august. Boken skal komme på norsk i september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]