Spår nok en gullduell helt inn

Her er tabelltipsene foran kveldens Premier League-premiere.

9. aug 2019 kl 18.16 Marius Rabben

Den nye sesongen blåses i gang med Liverpool mot Norwich på Anfield klokka 21, og det store spørsmålet før Premier League-avspark er om Liverpool – etter 30 års ligatørke – endelig skal følge opp den historisk sterke 2.-plassen i mai og triumfen i Champions League med seriegull.

Tradisjon tro har en rekke medier kommer med sine tabelltips, og fellesnevneren hos de aller fleste er at Manchester City og Liverpool igjen utgjør topp to.

Noen tror også at de røde vil klare å tukte den regjerende mesteren denne gangen, men det er igjen Manchester City som regnes som den største gullfavoritten.

– Umenneskelig å forvente 97 poeng igjen

TV 2s Premier League-tips, med et panel bestående av Petter Myhre, Erik Thorstvedt, Trevor Morley og Erik Huseklepp sammen med programleder Jan-Henrik Børslid, plasserer Liverpool på 2. plass.

De tipper at topp fire ender slik: 1. Man City, 2. Liverpool, 3. Tottenham, 4. Arsenal.

– De får tilbake flere spillere fra langtidsskader som nå kan levere denne sesongen. De har gjort mye riktig på overgangsmarkedet de siste årene og staket ut hvilke spillere de ønsker, og ventet til de har fått dem. Men sammenligner du dem med for eksempel Manchester City, så matcher de dem på 11-eren, men de har ikke den samme bredden, sier Petter Myhre.

– Det er nesten umenneskelig å forvente at de skal klare 97 poeng igjen, legger han til.

– De kom ett poeng bak City forrige sesong. Det er ingenting. Men de har hatt mange spillere som har spilt mesterskap denne sommeren. Og hvor lenge skal de andre lagene la backene deres få storme opp slik som de gjør? Det er faktorer som taler mot dem, forteller Erik Thorstvedt, og fortsetter:

– Men det er et ellevilt bra fotballag, og det blir et rotterace denne sesongen også. Vi må ikke undervurdere 97 poeng. Det er så ekstremt vanskelig å gjenskape.

– Stabilitet og ro på Anfield

VG, derimot, tror det endelig går for Anfield-klubben, og tipper følgende: 1. Liverpool, 2. Man City, 3. Tottenham, 4. Man United.

Selv om Man City «kanskje har litt mer bredde i stallen», mener VG at «begge klubber har over 20 spillere å plukke fra øverste hylle», og skriver: «Nå som Liverpool har beholdt alle de viktige fra forrige sesong, så har heller ikke forutsetningene vært bedre for at de skal lykkes.»

I vurderingen om Liverpool står det: «Fikk Champions League-trofeet som en herlig og velfortjent «trøst» etter den vanvittige ligaduellen med Manchester City. Sadio Mané vil trolig trenge tid før han er skikkelig på gang etter spill for Senegal i Afrikamesterskapet.»

«At det ikke er gjort store kjøp viser også at det er stabilitet og ro på Anfield. Det som ble levert sist sesong var enormt, og i skorpen lurer spillere som Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri og Divock Origi.»

«Unggutter som Rhian Brewster og Sepp van den Berg kan også få sjansen – sistnevnte blir muligens et back-alternativ for Trent Alexander-Arnold ettersom Nathaniel Clyne er langtidsskadet.»

– Like bak igjen

Nettavisen spår samme gullresultat som i mai: 1. Man City, 2. Liverpool, 3. Tottenham, 4. Man United.

«Til tross for lite overgangsaktivitet, er Liverpool-troppen av både høy kvalitet og god bredde», står det i vurderingen av de røde.

«Vi tror klubben nok en gang vil kjempe helt i toppen, men at det også i år vil være ett lite hakk bak den etterlengtede ligatittelen.»

– Må muligens vente enda et år

Chief football writer i BBC, Phil McNulty, tror også på nytt gull til Manchester City. Dette er hans topp fire: 1. Man City, 2. Liverpool, 3. Tottenham, 4. Chelsea.

«Klopps lag kommer ikke til å forsvinne. Det blir en kamp helt inn, men tittelen må muligens vente enda et år», skriver han.

– Eneste klubben som har det som skal til

Det samme spår Forbes, med følgende topp fire: 1. Man City, 2. Liverpool, 3. Tottenham, 4. Arsenal.

«Hovedfokuset denne sesongen vil være å komme over dumpen og vinne Premier League. Og Liverpool ser ut til å være den eneste klubben som har det som skal til for å overliste Manchester City», står det i vurderingen.

«Problemet er bare at når det ikke gikk forrige sesong, da de tapte kun én gang i noe som var et av tidenes beste Premier League, hvordan kan det noen gang skje når City er på sitt beste?»

ESPN-skribent Ian Darke spår Liverpool-suksess denne sesongen (1. Liverpool, 2. Man City, 3. Tottenham, 4. Arsenal).

I vurderingen tror han de røde tar det fordi han forventer at Manchester City vil fokusere mest på Champions League gjennom vårsesongen.

Carra tipper Man City

Jamie Carragher, som skriver for Telegraph, tror ikke Liverpool passerer de lyseblå nå heller. Dette er hans topp fire: 1. Man City, 2. Liverpool, 3. Arsenal, 4. Tottenham.

– De er så solide, og med Pep Guardiola bak roret kommer de ikke til å slippe noen forbi. Liverpool blir den nærmeste utfordreren igjen, skriver Carragher.

Den tidligere Liverpool-stopperen tror også at Man City vinner Champions League, mens FA-cupen tror han Liverpool tar.

Phil tror på Liverpool

Sky Sports-ekspertene Matt Le Tissier, Charlie Nicholas og Phil Thompson er uenige i sine spådommer. Le Tissier og Nicholas tror på City-gull igjen, men tidligere røde Thompson satser på en rød Premier League-sesong.

– På denne tida i fjor ble jeg spurt om det samme. Jeg valgte Manchester City, men spådde at Liverpool ville være mye nærmere. Jeg sa at dersom Liverpool ikke vant forrige sesong, ville de klare det denne gangen, og jeg endrer ikke på den uttalelsen, sier Phil Thompson.

Dette er hans topp fire: 1. Liverpool, 2. Man City, 3. Tottenham, 4. Chelsea.

– Typer som David Silva og Fernandinho blir eldre, mens skadene blir flere. Dette er en god mulighet for Liverpool, så de kommer til å vinne ligaen, mener Thompson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]