Sto lenge på Liverpools ønskeliste

– Da tilbudet kom, var det lite å tenke på, forteller Adrián.

20. aug 2019 kl 15.24 Marius Rabben

Liverpools nye keeperreserve har allerede spilt tre kamper og vunnet sitt første trofé med klubben etter at Alisson Becker ble skadet i ligapremieren.

– Helt ærlig så hadde jeg ikke tid til å tenke så mye, sier Adrián om debuten i et intervju med AS.

– Alisson ble skadet. Jeg måtte bare stå opp, ta på hanskene og komme meg utpå banen. Jeg rakk ikke å tenke på noe annet.

Kun fire dager før Premier League-starten ble 32-åringen klar for Liverpool etter at Simon Mignolet hadde reist til Club Brugge i hjemlandet.

Pustepause og trening i sommer

Men selv om det gikk fort på klubbkontorene, var ikke Adrián på noen måte et tilfeldig valg for de røde. Spanjolen var i Liverpool-forhandlinger allerede da han spilte i West Ham, hvor han tilbrakte seks år, og han nølte ikke da sjansen bød seg nå.

– Situasjonen med Liverpool startet for en stund siden, forteller sisteskansen.

– Speiderne hadde allerede kontaktet representantene mine og forhørt seg om muligheten til å signere meg, men det gikk ikke. Da hadde jeg kontrakt med West Ham.

– Ting endret seg det siste året fordi jeg spilte bortimot ingenting i ligaen, og forhandlingene om forlengelse gikk ikke bra. Men avgjørelsen om å dra derfra var riktig, og det ga meg pusterom.

– Kom hit for å skape sunn konkurranse

Så kom sommeren. Adrián forteller at han hadde flere konkrete tilbud fra Spania og klubber i andre land mens han trente alene før sesongen.

– Men da jeg fikk tilbudet fra Liverpool, var det lite å tenke på. De sa at de skulle selge Mignolet, og at førstevalget som erstatter var meg. Hvis jeg sa ja, ville de avslutte søket på overgangsmarkedet.

Svaret kom raskt selv om han var tiltenkt rollen bak Alisson i køen.

– Alt sammen gikk veldig fort. I løpet av bare to uker var alt gjort.

– Jeg kjente til situasjonen da jeg kom til Liverpool. Alisson er en av verdens beste keepere, som han har vist i Premier League og med landslaget. Men jeg kom hit for å være en utfordrer, skape sunn konkurranse og gjøre det bra for laget.

Snakket med Reina

32-åringen sier han pratet med flere spanjoler som har Liverpool-erfaring før overgangen ble et faktum. Deriblant keeper Pepe Reina.

– Han har jeg stor tillit til, og han forsikret meg om at jeg ville trives godt.

Og allerede i ligastarten fikk han altså sjansen da Norwich ble slått. Fem dager senere ble Adrián straffehelten da Liverpool vant den europeiske supercupen for første gang siden 2005.

Grep tak i håndkleet først

– Det er veldig vanskelig å beskrive et sånt øyeblikk, sier han.

– Jeg husker bare at jeg løp for å ta håndkleet mitt som var ved venstre stolpe.

Håndkleet er en spesiell familiegave som betyr mye for spanjolen.

– Jeg tenkte på alle som er relatert til det håndkleet. Jeg falt ned på knærne, og straks var lagkameratene og treneren oppå meg. Alle hoppet! Derfra kan man bare rope, feire og la euforien utfolde seg.

EM-aktuell neste sommer?

Den påbegynte Liverpool-karrieren åpner også opp døra for en retur på det spanske landslaget. På spørsmål fra AS om han har EM i 2020 som et mål, svarer Adrián:

– Selvfølgelig, men det er ikke hovedtanken min. Det er klart at en retur til landslaget er et mål som alltid vil være der, noe som er en ære for alle spanske spillere, men akkurat nå er det viktigste å gjøre det bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]