FULL POTT:  Liverpool vant på St. Mary's bare dager dager etter supercup-finalen med ekstraomganger og straffer mot Chelsea.

– Nå vet vi hva som kreves

Ox trekker frem lagets sterke mentalitet og gode lederegenskaper.

Trepoengeren i Southampton lørdag kom knappe tre døgn etter de krevende ekstraomgangene i supercupen i Istanbul. At Liverpool kom seirende fra begge steder, viser noe av det som bor i laget, mener Alex Oxlade-Chamberlain.

26-åringen tror utviklingen de siste sesongene og Champions League-triumfen har gitt spillerne den nødvendige erfaringen for å kjempe i flere turneringer denne sesongen.

Smaken av seier

– Vi har fått smake på hvordan det er å vinne, og vi visste hva som hadde ble gjort for å komme dit. Det var langt unna enkelt, sier Ox til klubbens nettside.

– Jeg tror det kommer til å bli vanskeligere og vanskeligere, legger han til.

Potensielt kan Liverpool vinne hele seks pokaler denne sesongen, selv etter at Community Shield ble tapt på straffer. Forrige uke ble supercup-tittelen sikret mot Chelsea, og foruten Premier League og Champions League skal Liverpool prøve seg i VM for klubblag, FA-cupen og ligacupen.

– Vi vet hva som kreves. Det vil komme øyeblikk som setter oss på prøve, og kanskje det kommer noen prøver som vi ikke fikk forrige sesong, fortsetter Ox.

– Vi måtte grave dypt (i Southampton). Gutta gjorde det i tøffe perioder gjennom hele fjorårssesongen, hvor det forventes at man vinner og man fortsatt klarer det. Vi vet at det blir tøft, og vi vet hva som kreves.

– Et lag som virkelig går i riktig retning

Oxlade-Chamberlain sier det er en kollektiv enighet om at klubbens sjette Champions League-tittel fra juni bare er begynnelsen på en suksessfull periode.

– På den mentale fronten er denne spillergruppa helt på topp, sier han, og legger til at manageren holder dem gående.

– Vi vet hva vi krever av hverandre. Og jeg tror det har vokst innad i laget; det er stadig flere ledere som kommer frem, ikke bare Hendo, Millie, Virg. Alle begynner å ta ansvar for hva de må gjøre med og uten ballen.

– Dette er et lag som virkelig går i riktig retning. Men nå er det tidlig i sesongen. Vi må holde beina på jorda og fortsette å jobbe frem resultater.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.09.2019 kl 22:07

- Borteformen mot topplagene er intet opplagt problem

Jürgen Klopp avviser at Liverpool sliter på fremmed gress mot de andre fra topp seks.

+
20.09.2019 kl 21:14

Harry Wilson scoret da Bournemouth rykket opp på 3. plass i PL

Utlånte Harry Wilson tegnet seg på scoringslisten da Bournemouth vant tidenes første bortekamp mot Southampton.

+
20.09.2019 kl 20:13

Luis Longstaff reddet poeng fem minutter på overtid

Kaptein Curtis Jones ga Liverpool U23 en fortjent ledelse, Leicester snudde, før gjestene ordnet uavgjort.

+
20.09.2019 kl 17:13

Røde fans med støtte til Andy Robertson

Liverpools skotske venstreback ble av enkelte kritisert etter å ha forårsaket straffespark i Napoli.

+