FULL POTT:  Liverpool vant på St. Mary's bare dager dager etter supercup-finalen med ekstraomganger og straffer mot Chelsea.

– Nå vet vi hva som kreves

Ox trekker frem lagets sterke mentalitet og gode lederegenskaper.

Trepoengeren i Southampton lørdag kom knappe tre døgn etter de krevende ekstraomgangene i supercupen i Istanbul. At Liverpool kom seirende fra begge steder, viser noe av det som bor i laget, mener Alex Oxlade-Chamberlain.

26-åringen tror utviklingen de siste sesongene og Champions League-triumfen har gitt spillerne den nødvendige erfaringen for å kjempe i flere turneringer denne sesongen.

Smaken av seier

– Vi har fått smake på hvordan det er å vinne, og vi visste hva som hadde ble gjort for å komme dit. Det var langt unna enkelt, sier Ox til klubbens nettside.

– Jeg tror det kommer til å bli vanskeligere og vanskeligere, legger han til.

Potensielt kan Liverpool vinne hele seks pokaler denne sesongen, selv etter at Community Shield ble tapt på straffer. Forrige uke ble supercup-tittelen sikret mot Chelsea, og foruten Premier League og Champions League skal Liverpool prøve seg i VM for klubblag, FA-cupen og ligacupen.

– Vi vet hva som kreves. Det vil komme øyeblikk som setter oss på prøve, og kanskje det kommer noen prøver som vi ikke fikk forrige sesong, fortsetter Ox.

– Vi måtte grave dypt (i Southampton). Gutta gjorde det i tøffe perioder gjennom hele fjorårssesongen, hvor det forventes at man vinner og man fortsatt klarer det. Vi vet at det blir tøft, og vi vet hva som kreves.

– Et lag som virkelig går i riktig retning

Oxlade-Chamberlain sier det er en kollektiv enighet om at klubbens sjette Champions League-tittel fra juni bare er begynnelsen på en suksessfull periode.

– På den mentale fronten er denne spillergruppa helt på topp, sier han, og legger til at manageren holder dem gående.

– Vi vet hva vi krever av hverandre. Og jeg tror det har vokst innad i laget; det er stadig flere ledere som kommer frem, ikke bare Hendo, Millie, Virg. Alle begynner å ta ansvar for hva de må gjøre med og uten ballen.

– Dette er et lag som virkelig går i riktig retning. Men nå er det tidlig i sesongen. Vi må holde beina på jorda og fortsette å jobbe frem resultater.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+