– Det betyr ingenting hvordan du vinner kampene

Georginio Wijnaldum forklarer sine tanker om de varierende prestasjonene i sesongstarten.

20. aug 2019 kl 00.28 Hans Christian Boge-Fredriksen

Selv om Liverpool har startet sesongen med to seiere på de to første ligakampene, og seier i UEFA Super Cup-finalen, har det spillemessig vært varierende.

Wijnaldum har, som laget, variert i prestasjonene innledningsvis, men påpeker at poengene er det viktigste i starten.

– Det er viktig, spesielt på dette tidspunktet av sesongen, at du tar så mange poeng som mulig, siden du må forbedre deg gjennom sesongen, og det er det vi prøver å gjøre og hva vi ønsker å gjøre, sier Wijnaldum til Liverpool Echo.

– Det er viktig å ta så mange poeng som mulig til du er på ditt beste. Derfor er det veldig viktig at vi vant (mot Southampton).

– Jeg tror ikke du alltid må se et lag spille bra i 90 minutter. Vi må bare sørge for at vi vinner kampene.

– Må bruke erfaringen

På lørdag slapp Liverpool med skrekken, da de halte i land de tre poengene borte mot Southampton. Spesielt første omgangen til de røde var bemerkelsesverdig svak.

– Egentlig betyr det ingenting hvordan du vinner kampene. Du må bare lære og bruke erfaringen som du har siden vi ikke vil spille 90 minutter med høyt-press eller at alt går bra under kampen, sier den nederlandske midtbanespilleren.

– Noen ganger har du kamper som mot Southampton der de scorer et heldig mål, og så får de fansen bak seg og de tror på et godt resultat.

– I de øyeblikkene må du bruke kvaliteten din og erfaringen for å fortsatt prøve å vinne kampen.

Neste helg venter toppkamp

Etter resultatene i den andre serierunden, er det kun Liverpool og Arsenal som står med full pott i Premier League.

– Jeg tror ikke det er nødvendig å spille godt i 90 minutter, fordi det er nesten umulig. Men å vinne kampen, bare bruk erfaringen vi har, sier Wijnaldum.

Kommende lørdag møtes de to lagene på Anfield til det som blir Liverpools første test mot et annet topp-seks lag denne sesongen.

– Det er vanskelig å si hvem som kommer til å være der oppe, men vi må se hvordan sesongen går for dem, men også for oss, sier Gini.

– Alle sier vi vil ende på første- eller andreplass, men vi må fortsatt vise det og prestere til slutten av sesongen. Vi må være sikre på at vi håndterer situasjonen, og gir alt vi har.

– Arsenal har gjort noen gode signeringer, men de er alltid et godt lag.

Liverpool – Arsenal spilles 18.30 lørdag kveld, og vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]