Tre år med Joël Matip

Han var en av de første signeringene til Jürgen Klopp, og slet lenge med å finne toppformen, men Joel Matip står nå stødigere hos Liverpool FC enn noen gang.

23. aug 2019 kl 16.04 Torbjørn Flatin

Skader for både Joe Gomez og Dejan Lovren gjorde at Joel Matip kom inn på laget som partner til Virgil van Dijk fra midten av januar forrige sesong. Den langbente 28-åringen startet 20 av de 23 siste kampene i en periode hvor Liverpool gikk hele veien til seier i Champions League og fulgte Manchester City til døra i Premier League.

«Det var ikke mange som snakket om den innflytelsen Joel Matip hadde under siste tredjedel av sesongen», understreket manager Jürgen Klopp nylig etter en sesong hvor mange og fortjente rosende ord gikk i retning av kollega van Dijk.

«Jeg så ikke mange midtstoppere som var bedre i verden under den perioden, hundre prosent, etter knapt å ha gjort noen feil.»

Statistikken viste at Liverpool holdt buret rent under ni av de 17 kampene han startet i Premier League, og i fire av hans åtte kamper i Champions League.

Målgivende i Madrid

«Han kommer fra det jeg vil si er det industrielle hjerte av tysk fotball og startet i den lokale klubben SC Weitmar», sier kommentator og ekspert på Bundesliga, Derek Rae.

«Jeg kan huske under intervjuer med noen av hans trenere at han stod fram i en tidlig alder. Den kontrollen han hadde med ballen, evnen til å gjøre alle faser av spillet bra.»

«Han reiste videre til VFL Bochum og siden til Schalke, som er kjent for å ha den beste junioravdelingen i Tyskland. Joel fikk derfor en veldig god utdannelse der og det var ingen overraskelse at han raskt var inne på førstelaget.»

«Han foretrekker å spille som midtstopper, men har alltid likt å spille ut av forsvaret og kan også spille som defensiv midtbanespiller. Han var en trussel når han kom framover og på dødballer.»

Matip scoret jevnlig 3–4 mål pr. sesong i Tyskland, men etter tre år i Liverpool står han bokført kun med tre fulltreffere totalt. Forrige sesong var det kun en scoring i ligaen, samt en målgivende i Champions League som ble bokført. Det målgivende pasningen var til gjengjeld foranledning til 2–0 mot Tottenham i finalen i Madrid.

Fotballfamilie

«Måten han snakker forsiktig på, det er også slik han er som person, men bak det ligger et konkurransemenneske», understreker Rae. «Du må ha det skal du komme fram i klubber som Schalke og Liverpool.»

«Han kommer fra en familie som har beina solid plantet på jorda, og som har vært rundt SC Witmar. Hans bror Marvin har lenge vært aktiv i tysk fotball. Det er en fotballfamilie og jeg så en liten video hvor han snakket om at han etter å ha vunnet Champions League reiste tilbake til Weitmar for å være sammen med dem en dag og dele minnene fra seieren i Madrid.»

«Det forteller alt om han. Han er en som aldri vil glemme sine røtter.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]