Torsdag kveld er det trekningTre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

27. aug 2019 kl 23.14 Arild Skjæveland

I kveld ble tre nye klubber klare for høstens Champions League etter at andre playoff-kamp ble spilt.

Rosenborg imponerte, og så lenge ut til å kunne slå Dinamo Zagreb. Trønderne traff stolpen - men da Amer Gojak utlignet med 20 minutter igjen på klokken måtte RBK ha tre mål til, og det var kroatene som gikk videre med 3-1 sammenlagt.

Dejan Lovrens tidligere klubb går inn i pot tre, sammen med Lyon, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Valencia, Inter, og Olympiakos som også tok seg videre i kveld. Club Brugge kan slå følge i samme pot dersom Simon Mignolet og co gjør jobben hjemme mot LASK Linz onsdag kveld. De har 1-0 fra bortemøtet og dermed et godt utgangspunkt.

Røde Stjerne kom med igjen

Det ble dramatisk i Beograd da Røde Stjerne tok imot Young Boys. Klubben LFC møtte, og tapte for på bortebane forrige sesong, hadde 2-2 fra første oppgjør i Sveits. De tok ledelsen like før timen var spilt, før El Fardou Ben Nabouhane scoret selvmål åtte minutter før slutt og ga fornyet spenning. Men det kom ingen flere mål, og Røde Stjerne er igjen klare for Champions League.

De går i pot fire sammen med Lokomotiv Moskva, Racing Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Atalanta, Lille, og Slavia Praha dersom de gjør jobben mot Cluj på onsdag.

Vinner LASK, Cluj eller APOEL, går de inn i pot fire mens Lokomotiv Moskva er av lagene som kan flyttes opp. Det får vi svar på onsdag kveld. Ajax er storfavoritt hos bookmakerne til å ta seg videre mot APOEL Nicosia. Gjør de jobben, havner de i pot to. Det står 0-0 fra første oppgjør før returen på Johan Cruyff Arena.

Gruppespillet i Champions League trekkes torsdag kl. 18.00 i Monaco. Viasat 4 starter sendingen torsdag kl. 17.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]