Dropper EM-kvalifisering for å spille seg inn på Liverpool

Xherdan Shaqiri står over landskampene.

30. aug 2019 kl 17.18 Arild Skjæveland

De siste ukene har Xherdan Shaqiri blitt linket til Monaco. Sveitseren har knapt fått spilletid denne sesongen. Så langt har han 11 minutter mot Manchester City i Community Shield, og de øvrige fire kampene på benken.

Nå har han bestemt seg for å stå over EM-kvalifiseringskampene mot Irland og Gibraltar neste måned for å fokusere på klubblaget. Det melder det sveitsiske fotballforbundet på Twitter:

«Xherdan Shaqiri er ikke tilgjengelig. Han har valgt å fokusere for fullt for klubben» twitret det sveitsiske forbundet.

Har prestert på trening

Jürgen Klopp fikk spørsmål om 27-åringen på dagens pressekonferanse.

– Det er de første fire ukene av sesongen - slik er det. Det er nok den tøffeste perioden for spillerne som ikke spiller. På trening trenger ikke «Shaq» å forbedre seg på noen måte, dersom han kan holde det nivået han holder for øyeblikket, sier manageren.

– Selvsagt kan han forbedre seg på samme måte som at alle andre kan forbedre seg, men det er ikke det det handler om - han må ikke vise noe spesielt, sier han.

Behov for Shaqiri denne sesongen

Han gjorde det klart at Xherdan fortsatt er en viktig spiller i stallen.

– Vi trenger ham, og han vet det 100 prosent.

– Er han den lykkeligste spilleren i troppen? Det tror jeg ikke. Vises det på treningsfeltet? Nei, sier tyskeren.

– Han er i godt humør, trener hardt, gjør det han må gjøre, og er klar for det øyeblikket når han må hjelpe laget på banen.

Burnley - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]