Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

22. sep 2019 kl 14.58 Torbjørn Flatin

- Det å score mål er noe jeg gjerne skulle blitt bedre til, fastslår Trent Alexander Arnold i et intervju med Daily Mail.

Den lokale høyrebacken har sammen med Andy Robertson på andre side blitt kjent for sine mange målgivende de siste sesongene, men Trent vil gjerne også være sistemann på ballen.

Alves og Lahm

- En moderne back må være veldig offensiv, enten det er å skape, ha målgivende, slå gjennombruddspasninger, så hvorfor ikke ta det et skritt videre å bidra med fire eller fem mål for å hjelpe laget, halvt svarer, halvt spør Alexander-Arnold.

- Da jeg studerte backer var det alltid Philipp Lahm og Dani Alves. For meg, var det Alves. En virkelig aggressiv og offensiv spiller, solid defensivt men først og fremst god når han gikk framover. Nesten som en ving fikk han ting til å skje. Angående Lahm fokuserte jeg mer på det defensive.

- Jeg liker best det offensive med det å være en sideback, men jeg forstår at det defensive er det viktigste. Uten en solid base må du prøve å vinne 5-4, 4-3 etc mot lag og vi ønsker ikke det.

Har mer respekt

- Jeg føler at jeg er en som har respekt i garderoben nå. Respekt er noe du må fortjene, det blir ikke bare gitt ut, reflekterer Trent.

- Jeg var en beskjeden gutt som snakket lite og ønsket bare å spille fotball. Nå er jeg med på fleipen til guttene, diskuterer kampen, snakker om dagligdagse ting.

- Jeg føler at jeg har en større rolle i troppen og laget og prøver å omfavne det, og lære fra de mer rutinerte spillerne.

Tap som motiverte

- Når du er så nære på å vinne noe, da kan det gå to veier, sier scouseren videre om det at Liverpool nå kjemper om titler.

- Det kan plage deg og gi deg dårlige minner, eller du kan bruke det som motivasjon.

- Det beste eksempelet er hva som skjedde i Champions League finalen i Kiev i 2018, da vi tapte mot Real Madrid. Vi lærte fra Kiev og benyttet det forrige sesong for å komme gjennom spesielle kamper og få resultater.

- Jeg er sikker på at vi tok med oss ting fra hvordan City vant i fjor. De var ustoppelige og viste hvordan en skal vinne.

- Det å tape tittelen var den verste følelsen mange av oss noen gang har følt i fotball, det å være så nærme. Det er motivasjon god nok til ikke å ønske å få den følelsen igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]