- Borteformen mot topplagene er intet opplagt problem

Jürgen Klopp avviser at Liverpool sliter på fremmed gress mot de andre fra topp seks.

21. sep 2019 kl 00.08 Torbjørn Flatin

Liverpool hadde ingen dårlig statistikk mot de andre topplagene i Premier League forrige sesong, med seier mot Tottenham, uavgjort mot Manchester United, Arsenal og Chelsea, og sesongens eneste ligatap da de gjestet Manchester City.

Likevel, tatt i betraktning at hele 97 poeng ble sanket forsvant altså ni av 17 tapte poeng nettopp i disse kampene.

I tillegg fikk de røde kun to poeng på de fem nevnte bortekampene i 2017/18, etter uavgjort mot Arsenal og Manchester United og tap mot de øvrige tre.

Gode prestasjoner

- Jeg kan ikke huske alle disse kampene, avfeier Jürgen Klopp til Liverpool Echo. Jeg husker mot Arsenal at vi skulle ha vunnet da Virgil skulle ha scoret to ganger, inkludert en heading som gikk i stolpen.

- Prestasjonsmessig var vi nære ved å vinne flere av disse kampene. Vi tapte mot Man City, men det er ikke en kamp du taper, hvor marginen er så liten på om ballen er over mållinja eller ikke.

Involvert i Champions League

- Dette har imidlertid vært kamper under intense perioder, understreker Liverpools manager. – Vi var alltid den klubben som var lengst med i Champions League.

- Vi tapte 1-0 mot Chelsea for et par år siden og vi kom rett fra en semifinale i Champions League, mens de ikke var involvert. Det hjelper dem.

- Det er det eneste jeg kan tenke på. Du kan ikke planlegg å vinne mot lag som Chelsea, City, Tottenham og United. Du må spille ditt spill, hindre deres styrker og få fram dine egne. Da har du en sjanse.

Vant tidlig

- Den siste kampen vi vant var mot Tottenham, som var tidlig i sesongen. Det utgjør en forskjell.

- Vi spilte tidlig mot Arsenal (i 2016) og gjorde det veldig bra (vant 4-3). Vi må bare holde på videre. Borteformen mot topplagene er intet opplagt problem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]