Det mest spilte oppgjøret mellom to engelske lag siden år 2000

Søndagens kamp mellom Liverpool og Chelsea blir 61. gang lagene møtes siden 2000.

20. sep 2019 kl 10.01 Arild Skjæveland

Chelsea og Liverpool har møttes 183 ganger tidligere i historien. Liverpool har vunnet 79, 41 har endt uavgjort, og London-klubben har vunnet 63.

60 av de 183 kampene har blitt spilt de siste 19 årene. Ingen engelske lag har møttes flere ganger enn Liverpool og Chelsea siden år 2000.

London-klubben, som ble styrtrik da Roman Abramovich ble ny eier i i 2003, har hatt lite overtak i denne perioden. Av 60 kamper har Chelsea vunnet 24. Liverpool har vunnet 19 - mens 17 kamper har endt uavgjort.

To tap på de siste ti

Liverpool har kommet bra fra kampene mot Chelsea siden Jürgen Klopp ble manager. Tyskerens fikk sin aller første Premier League-seier nettopp på Stamford Bridge, da de helrøde lå under 1-0 før fem minutter var spilt- men slo tilbake og vant 3-1 mot José Mourinhos lag.

Dette blir hans 11. møte med Chelsea. Han har to seire, én uavgjort og ett tap tidligere i vest-London. Tapet kom i mai 2018, da Liverpool hadde tatt seg til Champions League-finalen, og måtte holde unna for å ta fjerdeplassen. Det gjorde de til slutt.

Det andre tapet hans mot Chelsea var i ligacupen forrige sesong, da Liverpool røk ut etter scoringer av Emerson og Eden Hazard de siste ti minuttene. Fire seire, fire uavgjorte og to tap er fasiten til Klopp mot Chelsea - dersom vi regner Supercupen som endte 2-2 etter 120 minutter som seier. Liverpool løftet tross alt pokalen i Istanbul til slutt.

Taper sjelden på Stamford Bridge

Selv om Frank Lampard ikke har vunnet en hjemmekamp enda, er det ikke ofte Chelsea ender opp uten poeng på Stamford Bridge.

På de siste 24 hjemmekampene har de 13 seire, 10 uavgjorte og bare ett tap. Det tapet kom mot Leicester i desember 2018.

Samtidig er Liverpools statistikk på Stamford Bridge bedre enn de fleste. Etter at det var en marerittbane for mange, også Liverpool, med bare én seier på 16 kamper - har de helrøde nå vunnet fem av de siste 11 i Premier League på denne banen.

Chelsea - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Kilder: LFChistory.net, Liverpoolfc.com, liverpool.no, chelseafc.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]