– Det var første gang jeg så mitt lag sammen med fansen

Ox fikk en påminnelse om hvor stort det er å spille for landslaget.

6. sep 2019 kl 09.49 Marius Rabben

Livet som profesjonell fotballspiller har gitt Alex Oxlade-Chamberlain mange store opplevelser, men det var først under fjorårets VM i Russland at den da kneskadde Liverpool-spilleren fikk erfare livet som supporter.

Etter å ha sett flere av kampene hjemme, valgte Ox å dra ut for se England mot Belgia i den siste gruppespillkampen. Han tok på seg briller og et hodeplagg og fant seg et hjørne på en Boxpark-bar i London.

– Det hjalp meg ikke mye, sier han om «kamuflasjen».

Pleier å være hjemme eller på stadion

England-fansen fikk nemlig raskt øye på ham, og Ox fikk endelig oppleve den virkelige stemningen fra innsiden. Det var mer givende enn forventet, forklarer han til Daily Mail.

– Jeg ble sjokkert. Dette var første gang jeg så en fotballkamp med supportere av mitt lag, hvis det gir mening. Jeg er alltid enten hjemme eller på stadionet.

– Jeg har aldri vært på en pub hvor det er masse Liverpool-supportere eller Arsenal-supportere og sett kamp med dem. Jeg har aldri sett en England-kamp med fansen på en pub eller et større område og sett hva det betyr for dem.

– Så jeg satt der, og det var surrealistisk. Jeg kunne se kompisene mine holde på med det jeg vanligvis gjør på storskjermen. Og da så jeg hvordan alle rundt meg reagerte mens de fulgte med, og hvor mye dette betød for dem. Jeg idoliserte dem nesten, jeg også.

– Det var litt sånn: «Å, herregud! Se hva de holder på med! Gjør jeg virkelig det der?» Det skjedde noen ganger at kom det ukvemsord, og jeg svarte med: «Slapp av! Ro deg ned!»

– Ikke som forventet

England tapte kampen 0–1, og 26-åringen ler når han får spørsmålet om han ropte til skjermen i frustrasjon.

– Det var nok noen ganger jeg lot meg rive med: «Hva er det du holder på med?!» VM skapte noe helt spesielt, og jeg fikk oppleve det på nært hold, den stemningen, og det var ikke slik jeg forventet.

– Jeg møtte et par doktorer der, noen gutter fra byen, noen rørleggere. Alle kom til Boxpark, og det var bare galskap! Dette betød så mye for alle sammen. Jeg hadde aldri opplevd dette på nært hold.

– Det var en påminnelse om hva det betyr å spille for England, sier Ox.

Og nå får han endelig sjansen igjen.

Tilbake i varmen

Etter å ha kjempet seg tilbake fra kneskaden han fikk i april 2018, med omtrent et helt år på sidelinja og hundrevis av timer med opptrening, fikk han den gledelige nyheten på tekstmelding i forrige uke:

Landslagssjefen, Gareth Southgate, hadde tatt ham tilbake i England-troppen.

– Jeg snublet ut av senga, og der var den: lykkerusen av å se navnet sitt. Jeg er bare glad for at sjefen stoler på meg så tidlig, sier den ydmyke 26-åringen.

– Jeg forventet hele tiden å komme tilbake på dette nivået. Jeg visste bare ikke hvor lang tid det ville ta.

Drømmer om EM-gull

Southgate ga Ox en god klem på første dag av samlingen, og nå er Liverpool-spilleren, som har 32 landskamper under beltet, aktuell for EM-kvalikkampene mot Bulgaria og Kosovo på Wembley.

Etter å ha opplevd betydningen av mesterskap sammen med England-supporterne, øyner Oxlade-Chamberlain drømmen om triumf i EM neste år, noe som skal spilles over hele Europa – inkludert flere kamper i London.

– Gutta kan være stolte av å ha skapt den stemninga hvor folk nå har litt mer tro på det som skjer. Kanskje det står skrevet i stjernene at det blir jeg som scorer vinnermålet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]