Ederson mener Alisson er verdens beste

Landsmannen synes Liverpools keeper fortjener bestemannsprisen.

6. sep 2019 kl 08.05 Marius Rabben

Sammen med Alisson er Ederson og Marc-André ter Stegen (Barcelona) nominert til FIFAs gjeveste keeperpris denne måneden.

Foran Brasils privatlandskamp mot Colombia natt til lørdag ble Manchester City-målvakten spurt om duellen.

– Jeg synes vi tre har vært best, men jeg mener Alisson er et steg foran, sier 26-åringen.

– Han var stor i Premier League, vant Champions League og hadde et strålende Copa América i tillegg.

– Uansett hvem som vinner, vil det være fortjent. Og jeg er glad for at to brasilianske keepere har nådd dette nivået. Vi vet alle hvor bra denne perioden har vært for Alisson. Og det samme gjelder for meg.

Ederson har vært bak Alisson i keeperkøen på landslaget, men på grunn av sistnevntes leggskade får City-keeperen nå sjansen. Etter Colombia-kampen venter Peru onsdag morgen norsk tid.

– Som spiller må man være klar for hva som helst. Jeg trener som om jeg alltid får spille, noe som gjør det lettere for meg når jeg blir benyttet. Jeg håper jeg tar best mulig vare på mulighetene mine og skal gjøre mitt beste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]