Trio kan vinne FIFA Football Awards

Flere røde blant de nominerte.

2. sep 2019 kl 12.45 Arild Skjæveland

I ettermiddag kom FIFA med sin liste over finalistene til å vinne «The Best»-prisene for 2019. På en seremoni fra San Siro presenterte FIFA navnene. Prisen ble for første gang delt ut i 2017, etter at FIFA og Ballon d'Or gikk hver for seg etter seks års samarbeid fra 2010 til 2016.

Prisen skal deles ut på «The Best FIFA Football Awards»-seremonien på Teatro all Scala i Milano mandag 23. september. Det er dagen etter Liverpool har spilt borte mot Chelsea, og to dager før bortekampen mot MK Dons i ligacupen.

For prisen FIFA Fan Award vil supportere kunne stemme fra nå og frem til seremonien. Puskasprisen stemmes frem av FIFA-legender som vil velge sin vinner, mens prisen for beste målvakt bestemmes av et panel av eksperter satt sammen av FIFA, bestående av målvakter og spisser.

Årets manager og årets spiller skal stemmes frem av landslagskapteinene, trenere, supportere og media.

Tre røde nominert

Jürgen Klopp er en av tre managere som er nominert til å bli årets mannlige manager. De to andre nominerte er også i Premier League-klubber: Pep Guardiola i Manchester City, og Mauricio Pochettino i Tottenham.

Alisson Becker er nominert til å bli årets målvakt. De to andre målvaktene som er nominert er Ederson fra Manchester City, og Marc-André ter Stegen i Barcelona.

Virgil van Dijk kan bli årets mannlige spiller. De to andre nominerte er Cristiano Ronaldo fra Juventus, og Lionel Messi fra Barcelona. Van Dijk vant som kjent UEFA-prisen foran de to i forrige uke.

I slutten av juli kom FIFA med sin topp 10-liste. Da var også Mohamed Salah og Sadio Mané blant de nominerte, men de var ikke blant de tre finalistene etter at avstemningen var gjort på FIFA.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]