Dette er årets manager

Jürgen Klopp har fått den gjeve FIFA-prisen for 2019.

23. sep 2019 kl 21.00 Marius Rabben

Jürgen Klopp er i kveld kåret til årets trener under FIFAs «The Best»-seremoni i Milano – FIFA Men’s Coach for 2019.

Liverpool-manageren var nominert sammen med Pep Guardiola (Man City) og Mauricio Pochettino (Tottenham).

– Ingen ville forventet

– Wow. Den er ganske tung, sier Klopp om troféet foran en fullsatt sal i Milano.

– Jeg må si tusen takk til mange folk, først til familien som sitter hjemme og ser på. Ingen ville ha forventet dette for 20 år siden, for 5 år siden eller selv for 4 år siden.

Liverpool-manageren mener det var Champions League-finalen som gjorde at han triumferer i kveld – og ser rett på Tottenhams manager i salen.

– Mauricio, jeg vant den kampen, så det er derfor jeg står her, og ikke du. Det er bare sånn fotball er, fortsetter Klopp, som på forhånd gjorde det klart at han ikke er spesielt opptatt av individuelle priser.

– Takk til min enestående klubb

Derfor legger han mye vekt på klubben i talen sin.

– Jeg sier takk til min enestående klubb, Liverpool FC. Den som ikke elsker den klubben, har ikke et hjerte, sier manageren med glimt i øyet og sitt brede smil.

– Jeg må si takk til laget mitt. Som trener kan du bare være så god som laget potensielt kan være. Jeg er veldig stolt over å være manageren til en utrolig gruppe.

Frontet «Common Goal»

Klopp bruker også anledningen til å avsløre at han er blitt en del av veldedighetsbevegelsen «Common Goal», der spillere og trenere i fotballmiljøet bidrar med minst én prosent av lønningen.

– Jeg skjønner meg egentlig ikke på individuelle priser, men nå står jeg her foran mange folk, og alle her befinner seg på den skikkelig bra siden av livet. Det er folk der ute som ikke har det på samme måte, sier han.

– Fra og med i dag er jeg et medlem av Common Goal-familien. Hvis du ikke vet hva det er, så google det, avslutter Klopp med et smil.

Og hvis noen lurer: Få minutter senere krasjet nettsiden til Common Goal på grunn av stor trafikk. «Klopp-effekten», skriver organisasjonen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]