KAN BLI ÅRETS MANNLIGE SPILLER:  Virgil van Dijk har allerede fått prisen som årets spiller i Europa, og i kveld kan han vinne FIFAs gjeve «The Best»-pris.

I kveld skal den beste kåres

– Det er spesielt å være her, sier Virgil før FIFA-seremonien.

Liverpool FC er representert i tre kategorier til kveldens mye omtalte prisutdeling, «The Best FIFA Football Awards», i Milano. Det inkluderer den gjeveste utmerkelsen.

Virgil van Dijk, som forrige måned fikk bestemannsprisen hos UEFA, kan nemlig bli årets mannlige spiller, og er nominert sammen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

– Å være her er noe jeg helt klart er stolt over, sier stopperkjempen til liverpoolfc.com på plass i Italia.

Prisen ble for første gang delt ut i 2017, etter at FIFA og Ballon d'Or gikk hver for seg etter seks års samarbeid fra 2010 til 2016.

– Jeg skal nyte alt sammen, så får vi se hvem som vinner det troféet, legger Virgil til.

Tre røde blant de ti beste

Det var et utvalgt ekspertpanel som i juli først tok ut ti nominerte til «The Best»-prisen, basert på prestasjonene fra 16. juli 2018 til 19. juli 2019.

Der var også Sadio Mané og Mohamed Salah med. De øvrige var Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Harry Kane, Eden Hazard og Kylian Mbappé.

Supportere, fotballjournalister, landslagstrenere og landslagskapteiner fikk stemme på sine favoritter fra 31. juli til 19. august, og nå står man altså igjen med de tre samme som var kandidatene til UEFAs pris i august.

I fjor var det Real Madrid-spiller Luka Modrić som fikk den gjeveste prisen for herrene.

Nominert til beste keeper og manager

I kategorien årets mannlige keeper er Alisson Becker nominert sammen med landsmannen Ederson (Man City) og tyske Marc-André ter Stegen (Barcelona).

Og ikke overraskende er det tre fra Premier League som er nominert til årets mannlige manager: Jürgen Klopp, ligamester Pep Guardiola (Man City) og Chamions League-finalist Mauricio Pochettino (Tottenham).

– Det er spesielt å være her. Det er også veldig spesielt å være her sammen med manageren og Alisson, så vi får se hva vi får med oss, legger Virgil til.

Sju nominerte til verdenslaget

Under seremonien skal også FIFA FIFPro Men’s World11, det såkalte verdenslaget, offentliggjøres.

Her er hele sju Liverpool-spillere nominerte, og elleveren – bestående av én keeper, fire forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angripere – er stemt frem av over 23 000 profesjonelle fotballspillere.

Liverpools kandidater er Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino.

«The Best»-seremonien til FIFA blir vist direkte på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo fra kl. 20.30.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
07.12.2019 kl 19:08

Liverpool øker luken ned til Manchester City

De regjerende mesterne må vinne alle sine resterende kamper for å få samme poengsum som forrige sesong.

+
07.12.2019 kl 18:35

– Hendo ba meg om å løpe!

Liverpool startet noe tamt, men Henderson og Oxlade-Chamberlain satte fyr på oppgjøret.

+
07.12.2019 kl 18:00

Klopp forklarer det tidlige byttet av Lovren

Kroaten måtte gå av banen i første omgang.

+
07.12.2019 kl 11:22

– Liverpools kamprekke er utrolig

Pep Guardiola forsøker å forklare hvorfor Liverpool ligger elleve poeng foran de regjerende mesterne.

+