Forklarer forskjellen fra forrige sesong

Pep Lijnders forteller om hvordan Liverpool har forbedret seg.

25. sep 2019 kl 12.37 Arild Skjæveland

Med Jürgen Klopp i Milano for å ta imot pris, var det Pepijn Lijnders som tok seg av pressekonferansen på Melwood før møtet med MK Dons onsdag kveld.

36-åringen svarte godt for seg på spørsmålene fra journalistene, og gikk enda litt mer i detalj enn sjefen kanskje ville ha gjort, da han skulle forklare hvordan Liverpool er bedre denne sesongen enn forrige.

– Vi dikterer spillet mye bedre, og forsvarsrekken vår føler seg mer komfortabel med å stå høyere. Vi er mer frempå defensivt, og kan kontrollere kamper og rom bedre. Laget har absorbert måten vi ønsker å spille på, og har blitt naturlig for dem, svarte nederlenderen.

– Forrige sesong ble laget bedre på å diktere spillet og være raskere i posisjoneringen. Finne de riktige spillerne mellom linjene, og derfra være veldig kreative.

Justeringer i år

Han forklarer at det har blitt gjort en justering for backene.

– Vi har gjort noen justeringer til det, og har backene våre mer involvert i angrep, mens midtbanen skal holde kontrollen, sier Lijnders.

– Forsvarsrekken har gjort store steg med ballen, og hurtigheten på spillet sitt. Måten de avanserer med ballen, velger retning, og variasjonene på hvordan vi spiller ut bakfra er bra for å finne en ball i bakrom eller spille seg gjennom banen uten å miste identiteten vår.

– Jo bedre du angriper, jo lettere blir det å presse igjen - og det er selvsagt identiteten vår.

MK Dons - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]