– Vi har ikke stallfyll. Vi har bare førstelagsspillere og noen unggutter

Jürgen Klopp snakker om presset innad i troppen.

25. sep 2019 kl 08.45 Arild Skjæveland

På tirsdagens pressekonferanse før kveldens møte med MK Dons, forklarte assistentmanager Pep Lijnders at det var blitt tatt et bevisst valg om å ha en liten stall, for å kunne få frem unggutter.

I et eksklusivt intervju med Liverpool Echo snakker Jürgen Klopp om stallen han har bygd.

– Vi har ikke stallfyll her. Vi har bare førstelagsspillere og noen unggutter. Vi spiller mye tirsdag, onsdag og lørdag, så vi må se hvilke forandringer vi gjør, sier han i intervjuet.

– Vi spiller ikke bare mye fotball, vi er mye på reise, men det vet dere. Alle lag må gjøre det. Vi har ikke unnskyldninger. Andre lag vil også ha vanskelige situasjoner, og slik er det.

Han vil ikke klage på det tøffe kampprogrammet.

– Du ønsker desperat å spille Champions League, så når det startet sier du ikke «Herregud, se på disse kampene!». Det gir ikke mening. Det er bra!

Presset i troppen

Manageren mener at alle spillere kan forbedre seg - og om ikke, så er det alltid noen som er klare til å ta plassen din.

– Hvordan forbedrer vi oss? Du må bare se på passet det - så lenge du ikke er død kan du forbedre deg, og slik er det. Sånn er det for alle, så jeg trenger ikke å overbevise dem.

– Spillerne vet at dersom de ikke gjør det, så er det en annen spiller som kan gjøre det i den posisjonen, muligens på en annen måte, og det er presset guttene må håndtere.

– Det er ikke et massivt press, fordi vi ser på oss selv som en enhet, der den som er i best form må spille. Det handler ikke om navnet ditt, det er hvem som er i best stand til å spille, for forskjellen i kvalitet er så liten.

Forventer et interessant oppgjør

MK Dons ligger på 15. plass i League One, med 12 poeng etter ni serierunder. Laget har fortsatt til gode å spille uavgjort.

– Cupturneringene er veldig fine, og jeg er sikker på at det vil bli en tøff kamp mot MK Dons, fordi de er åpenbart et ganske bra lag også. Det vil bli interessant.

– Vi lever for det,, så vi bør bruke disse mulighetene, sier Klopp.

MK Dons - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på Viasport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]