Vi fulgte Lijnders sin pressekonferanse– Vi bestemte oss for å ha en liten stall for å få frem unge spillere

Naby Keita er aktuell for startplass.

24. sep 2019 kl 14.09 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har vært i Milano og fått FIFA-prisen som verdens beste trener. Det er derfor assistentmanager Pep Lijnders som møter pressen før onsdagens ligacupkamp mot MK Dons.

Vi følger pressekonferansen fra kl. 14.30. Du kan se den i videovinduet over, eller følge det nederlenderen sier i denne saken.

– Et stort kompliment

Det første spørsmålet til Pep Lijnders er om prisutdelingen til FIFA mandag kveld.

– FIFA-utdelingen er et kompliment til strukturen vår og laget vårt. Uten suksess kommer ikke de individuelle prisene. Et stort kompliment til Jürgen. Jeg er veldig stolt, og han er klubbens ansikt utad.

– Det er ikke så mange utenlandske managere som kommer hit og blir klubbens ansikt utad. Han har fått på plass noe som kan vare i lang tid.

Bedre enn i fjor

– Vi ønsker alltid å bygge videre på våre beste kamper. Jeg synes vi har kommet mye lenger enn vi var kommet i fjor. Vi dikterer spillet bedre, forsvarsrekken vår er mer komfortabel med å stå høyt, og vi kontrollerer kampene bedre.

Trodde Chelsea skulle spille 5-4-1

– Vi hadde en kort pre-season, og må bygge underveis i sesongen og finne tilbake igjen til 'maskinen' vår. Det er ikke enkelt. Mange lag endrer måten de spiller på mot oss. For eksempel, Chelsea, vi analyserte og de spilte 5-4-1. Så spiller de 4-3-3 mot oss.

Vil bruke et sterkt lag mot MK Dons

– Vi vil bruke et lag som i mine øyne er et Premier League-lag. Spillerne kjenner på ansvaret, og ser frem til det.

– Vi forbereder oss på samme måte som mot Chelsea.

– For meg er cupene fotballens sjel.

– Jeg har sagt tidligere at de fem minuttene etter en kamp er viktigere enn de fem dagene før den. Jürgen kan endre oppfatningen på en annen måte enn noen annen.

Endringer denne sesongen

– Laget vårt er mye bedre på å diktere spillet. Vi har gjort noen endringer og har backene mer involvert, mens midtbanespillerne er mer kontrollert. Variasjonen ut fra forsvar er bedre.

– Karakteren til laget er sånn: uansett hva som står foran oss, så skal vi finne en løsning. Jürgen er lederen, og den tenkende i laget.

– Det viser at spillerne konstant forbedrer seg. Måten vi spiller på tvinger spillerne til å utvikle seg, og det er mest på grunn av beskjedene Jürgen gir.

– Karakteren til laget er utviklet av karakteren til treneren. Jeg spiller paddletennis med Jürgen, og han finner alltid en måte å kjempe tilbake på.

Unggutter fra start

– Jeg tror det. Det er veldig viktig å ha en vei fremover innad - men det må være den riktige muligheten, riktig tid, og riktige spillere.

– Alle vet, som forrige sesong viste, at sesongen er så lang med så mange turneringer. Vi bestemte oss for å ha en liten stall fordi vi ønsker å få frem unge spillere og ha en slik kultur. Dersom du har en stor stall vil det ikke skje.

– Vi ser ikke på det som innbyttere eller benkespillere. Vi ser spillere som kan endre kampbildet.

Keita er klar

– Ja. Han ser veldig bra ut. For en gutt. Han løser det oppbyggende spillet vårt på en helt annerledes måte, og gjør oss uforutsigbare.

– Han er en viktig spiller. Jeg håper at morgendagen blir en dag han skinner.

Skryter av Brewster

Det er ventet at Rhian Brewster vil starte kampen.

– Jeg var treneren hans da han først kom til Liverpool. Han har mål i seg. Han er en komplett spiss, og en god gutt. La oss se.

Elliott er aktuell

– For en overraskelse han var i de første øktene. Han er en spiller som ser så mye rundt seg før det skjer. Det er ikke lett å komme inn på våre treninger, med høy intensitet, men han viste det fra første sekund. Da er du en talentfull gutt. Vi er veldig fornøyd med å ha ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]