– Jeg tok ikke engang en slurk øl. Jeg trengte det ikke

Jürgen Klopp skriver om sin største triumf som manager.

24. sep 2019 kl 13.15 Arild Skjæveland

Dagen etter at han ble kåret til verdens beste manager av FIFA, har Jürgen Klopp skrevet en sak for The Players Tribune. Stykket er absolutt verdt å lese, der han snakker om sin tidlige karriere med jobb, nyfødt sønn, fotballkarriere og studier - og feilene han føler han begikk tidlig i sin managerkarriere.

Han skriver om 4-0 seieren over Barcelona, som han omtaler som sin største triumf.

«Det å tape 3-0 i Barcelona i Champions League forrige sesong var det verste tenkelige resultatet. Da vi forberedte oss til returoppgjøret, var talen min på lagmøtet veldig rett frem. Det var ikke noe Rocky denne gang - jeg snakket om taktikk. Jeg fortalte dem også sannheten. Jeg sa: Vi må spille uten to av de beste angriperne i verden. Hele verden utenfor sier at det ikke er mulig, og la oss være ærlige - det er trolig umulig, men fordi det er dere. Fordi det er dere, så har vi en sjanse».

«Jeg trodde virkelig det. Det handler ikke om tekniske ferdigheter som fotballspillere. Det handler om hvem de er som mennesker, og alt de har vært gjennom i livet. Det eneste jeg la til var at dersom vi feiler, så la oss feile på den vakreste måten.»

Så ikke målet

Klopp forteller at han gikk glipp av Trent Alexander-Arnolds corner, på samme måte som hele Barcelona mistet det øyeblikket.

«Dessverre, fikk jeg ikke sett det mest utrolige øyeblikket i Champions League-historien. Kanskje det er en god metafor for livet som en fotballmanager, jeg vet ikke, men jeg misset helt Trent Alexander-Arnolds genialt øyeblikk. Jeg så at det ble corner. Jeg så at Trent gikk bort for å ta den, og at Shaqiri fulgte ham.»

«Men så snudde jeg ryggen til, fordi vi forberedte et bytte. Jeg snakket med assistenten min, og, du vet… Jeg får gåsehud hver gang jeg tenker på det. Jeg hørte bare lyden. Jeg snudde meg mot banen og så at ballen føk inn i mål. Jeg snudde meg mot benken, og så på Ben Woodburn som sa «hva skjedde nå?». Jeg svarte «jeg aner ikke!»

«Anfield gikk som «boof», og det var galskap. Jeg kunne knapt høre assistenten min, som ropte «så, skal vi fortsatt gjøre byttet?». Hahahaha, jeg vil aldri glemme at han sa det. Det vil jeg alltid ha med meg. Kan du tenke deg? Atten år som manager, millioner av timer med å se på dette spillet, og jeg mistet det frekkeste som har skjedd på en fotballbane. Siden den kvelden har jeg sannsynligvis sett videoen av Divocks mål 500.000 ganger - men der og da så jeg bare at ballen gikk i nettet».

Aldri sovet bedre

Klopp var helt utladet etter triumfen.

«Da jeg kom meg inn i mitt lille «boot room» etter kampen tok jeg ikke engang en slurk øl. Jeg trengte det ikke. Jeg satt der i stillhet med en flaske vann, og bare smilte. Det var en følelse jeg ikke kan beskrive med ord», skriver han.

«Da jeg kom hjem, hadde vi besøk av familie og venner, og alle var i feststemning. Jeg var så emosjonelt utslitt at jeg bare gikk til sengs alene. Kroppen og hodet mitt var helt tomt. Jeg hadde den beste natt søvn i hele mitt liv. Det beste øyeblikket var å våkne op morgenen etter og innse «det er fortsatt sant. Det skjedde virkelig».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]