– Vi forsvarte oss glimrende

Jürgen Klopp er spesielt fornøyd med forsvaret etter seieren på Stamford Bridge.

24. sep 2019 kl 08.43 Arild Skjæveland

Liverpool har nå 15 strake seire Premier League, og har 18 av 18 poeng etter seks poeng denne sesongen.

Før kampen hadde lagets svake statistikk på bortebane mot topp seks-rivalene vært tema, med bare én seier på tre år. Det ble en tøff andreomgang på Stamford Bridge, men de helrøde holdt unna og fikk med seg alle tre poengene. Det takker Jürgen Klopp forsvaret for.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og kampen, for det var så vanskelig. Jeg forventer ikke at vi skal dominere mot Chelsea og at de ikke skal ha sjanser, sier manageren til Liverpoolfc.com.

– Vi forsvarte oss glimrende, og ikke bare midtbanen og forsvarsrekken, sier han.

Chelsea fikk en annullert scoring etter at Mason Mount hadde vært offside tidligere i oppbyggingen til spillet. Eksperter har påpekt at Liverpool står høyere denne sesongen, fordi de mener de vil få slike avgjørelser til sin fordel.

– Jeg har allerede blitt spurt om de små offsidesituasjonene, men det var offside, for forsvarsrekken var skikkelig påskrudd, og det er kult. Måten vi satte dem under press på og hvordan vi reagerte var veldig bra.

– Burde ikke komme som en overraskelse

Trent Alexander-Arnold scoret kampens første mål etter et strålende frisparkstrekk.

– At han kan skyte slik burde ikke være en overraskelse for noen lenger. Vi er smarte i den situasjonen og endrer på vinkelen for ham.

– Touchen fra Mo gir ham en målgivende, og det er fint, og samtidig får han en mye bedre vinkel. Det var ikke mulig å redde for å være ærlig.

– Det andre målet handler om at Robbo er bedre å slå innlegg når ballen er i bevegelse enn når den ikke er det. Et strålende innlegg, og Bobby er der og scorer et fantastisk mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]