Irriterer seg over privatlandskamper på andre siden av jorden

Tre av Liverpools viktigste spillere skal spille privatlandskamp i Singapore om to uker.

29. sep 2019 kl 08.29 Arild Skjæveland

Det er ikke lenge siden forrige landslagspause, og etter neste helg kommer enda en. Før den tid skal Liverpool ta imot RB Salzburg og Leicester City på Anfield.

I landslagspausen skal det spilles kvalifiseringskamper til EM 2020 - men det er er også satt opp privatlandskamper. Den ene er med Sadio Mané og Senegal mot Brasil med Fabinho og Roberto Firmino. Kampen skal spilles i Singapore 10. oktober.

– I neste uke møter vi Salzburg, og så Leicester. Så kommer landslagspausen når noen av spillerne skal spille to veldig viktige kamper for laget. Noen av oss skal fly til Singapore der Brasil møter Senegal i en privatlandskamp, sier Klopp til Echo.

– Det er en annen ting nå - privatlandskamper på andre siden av verden. Vi har ingen innflytelse på det. Vi får bare beskjed om at Brasil skal møte Senegal i Singapore, og du tenker «ok, det er åpenbart ikke en kvalifiseringskamp til en cup eler noe sånt». Vi snakker alltid om løsninger, men har ingen innflytelse på problemet, sier Klopp.

Må finne løsninger

Brasil skal også spille mot Nigeria i Singapore. Den kampen spilles 13. oktober. Med tidsforskjellen er Singapore sju timer foran Storbritannia.

Etter den kampen flyr spillerne tilbake til Merseyside for å forberede seg til bortekampen mot Manchester United 20. oktober.

– Vi får bare problemene, og prøver å finne løsninger. Sånn er det. For spillerne er det intenst, og vi må se. Vi må jobbe med det vi har så ofte vi kan, og vi gjør det vi kan. Så langt har det løst seg, sier Klopp.

– Det positive er at det ikke bare gjelder oss. Jo flere landslagsspillere du har, jo flere av disse problemene får du. Det er akkurat det samme for flesteparten av lagene.

Forberedte to lag

Ligacupkampen mot MK Dons gjorde at Klopp kunne gi førstelaget en fridag midt i den hektiske perioden på sju kamper.

– Vi må være så smarte som mulig, og har mer erfaring med det nå, sier Klopp.

– Det vi gjorde denne uken var å forberede to ulike lag. Det var viktig at vi kunne gjøre det. Vi hadde et lag for MK Dons-kampen, og hvilte spillerne som møtte Chelsea.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]