– Jeg har blitt en mye bedre spiller

Men Andy Robertson mener han har mer å gå på.

4. sep 2019 kl 14.12 Arild Skjæveland

Andy Robertson er nå på landslagsoppdrag i Skottland, og som landslagskaptein forbereder han seg til å møte Russland på fredag og Belgia på mandag. Begge kampene spilles i Hampden Park i Glasgow.

I oppkjøringen til Russland-kampen har venstrebacken gjort et intervju med det skotske fotballforbundet, om hvordan det er å være i Liverpool FC.

– Standarden er høy, og det er grunnen til at vi får det beste utav hverandre på lørdagen. Fordi vi hver eneste dag krever mer, sier Robertson ifølge Liverpoolfc.com.

– Manageren er den som dikterer det, og støtteapparatet bak ham. De lar oss ikke slippe oss ned et eneste prosent på trening, og det er grunnen til at vi er så klare når det er kamp, sier han.

– Vi kan selvsagt ha dårlige kamper og kamper der vi ikke er på, og det er bare naturlig, men det handler ikke om manglende vilje til å prøve eller innsats. På trening legger vi ned den innsatsen og arbeidet som trengs, for alt henger sammen. Da er vi best forberedt inn mot kamper. Det er det som behøves for å være et topplag.

En mye bedre spiller

Venstrebacken mener at han har tatt store steg i sine to år på Anfield.

– Jeg har forbedret meg mye. Selv da jeg ikke spilte. Det er mange flere som snakker om meg nå enn de gjorde tidligere, men selv da tok jeg inn alt på trening, og lærte. Jeg visste at da jeg fikk sjansen måtte jeg være i best mulig form for å ta den, så jeg tok vare på meg selv og sørget for at jeg var i god nok form for det.

– Jeg så på måten manageren og trenerne ønsket at jeg skulle spille, og hvordan medspillerne mine ønsket at jeg skulle spille, for det er viktig å få et forhold til dem. Da jeg fikk sjansen min tok det én eller to kamper for å bli «kvitt rusten» og få opp selvtilliten, men jeg tror ikke jeg har sett meg tilbake siden.

– Det er jeg fornøyd med, men alle som har kjent meg lenge nok, vet at det ikke er nok. Jeg ønsker mer, og vil forbedre meg som spiller - noe som vil hjelpe både laget mitt og landslaget, sier han.

Skottland - Russland sendes på TV 2 Sport Premium fredag kl. 20.45. Skottland - Belgia spilles mandag kl. 20.45 og sendes på samme kanal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]