Vi fulgte pressekonferansen– Vi kan ikke være det beste laget i Europa, for Manchester City er det beste laget i verden

Jordan Henderson og Jürgen Klopp møtte pressen.

16. sep 2019 kl 19.06 Arild Skjæveland

Liverpool møter Napoli på Stadio San Paolo tirsdag kl. 21.00. Tirsdag kveld møtte Jürgen Klopp pressen i Italia.

Der kom han med siste nytt før kampen. Allerede har klubben bekreftet at Andy Robertson er usikker, og at Divock Origis skade ikke er alvorlig.

Se pressekonferansen direkte i videovinduet over, eller les hva manageren sa nedover i denne artikkelen.

Jordan Henderson er førstemann ut.

Om Liverpool er favoritter i årets turnering

– Det er for tidlig å si ting som det. Vi har startet sesongen veldig bra, og ønsker å holde det gående. Vi mener at vi fortsatt kan forbedre oss, sier Henderson.

Han mener laget er bedre nå enn da de var på San Paolo i fjor.

– Da vi kom hit i fjor presterte vi ikke bra. Vi analyserte etter kampen, og har forbedret oss mye. Forhåpentligvis er det mye bedre i morgen kveld, og dersom det er det så har vi bedre muligheter. Napoli er et veldig godt lag.

Om Brewster og Champions League-ambisjoner

– Rhian var veldig bra i pre-season, og har vært veldig bra på trening. Han gir oss et annet alternativ. Han har gjort det veldig bra, og må bare fortsette slik.

Henderson tror ikke Liverpool har mindre ambisjoner i Champions League denne sesongen.

– Jeg ser ikke på det som noe som kan være et problem for dette laget. Vi er alltid sultne, og føler at vi kan forbedre oss. Vi gjør fortsatt fremskritt, og kan gjøre mange ting bedre. La oss gå for alt.

– Alle ønsker å slå oss, men vi gir alt i alle kamper. Det blir tøft i morgen, men dersom vi presterer slik som vi kan så har vi en god mulighet til å vinne kampen.

Jürgen Klopp tar nå over.

Har ikke snakket om at laget er regjerende mestere

– Vi har ikke snakket om at vi er regjerende Champions League-mestere. Frem til lørdag var vi veldig fokusert på Newcastle. I går hadde vi en økt, og i dag har vi trent. Da snakket vi om turneringen.

– Guttene vil se på morgendagens lagmøte at de må lære igjen. Vi så det her forrige sesong. Napoli er så gode, og jeg liker godt å se dem. Hvilken turnering det er er ikke noe vi tenker så mye på, men nå forbereder vi oss til denne kampen.

Nytt møte med Napoli

– Vi må bruke fjorårets erfaring. Om ikke? Da har vi ingen sjanse.

– Jeg vet ikke akkurat hvordan vi har forbedret oss fra forrige møte. Det er ikke slik det fungerer. Vi gjorde alt riktig i neste kamp som vi gjorde feil her da, og det var slik det gikk for oss resten av sesongen. En stor forbedring.

– Kan jeg være sikker på at noe slikt ikke kan skje igjen? Nei - men guttene har ikke vist noen tegn til at de tenker det. La oss bruke ferdighetene våre, bli i kampen og kjempe for alt.

– For øyeblikket prøver vi å nå det samme nivået som vi var på forrige sesong, og vi ønsker å prestere like jevnt som i fjor, men med å spille fotballen vår fra denne sesongen. Bruke momentumet når det er det, og henge med i kampen. Forbedring vil vi se på når sesongen er over.

– Jeg vet ikke, jeg har aldri vunnet Champions League før

– Vi kjenner ikke noen byrde med å være regjerende mestere. Det er lenge siden vi vant. Om lag vil spille annerledes mot oss? Jeg aner ikke - jeg har aldri vunnet Champions League før. Forhåpentligvis er vi forberedt på det.

– Napoli har hatt en ny god sesong, og har startet denne sesongen bra. De har noen veldig gode spillere, men de fleste vil være de samme. Det er likt for oss, vi har ikke handlet så mye. Napoli er sta på en positiv måte. De er kreative. Jeg liker å analysere dem.

En italiensk journalist ønsket å vise om Klopp var klar over San Paolo som en faktor.

– Ja, smilte Klopp, til latter fra salen.

Italienerne ønsket også å vite hva Klopp tenker om Lorenzo Insigne.

– Jeg ser at han alltid smiler til meg før kampen, og etter kampene har han enda mer grunn til å smile. En dag vil vi stoppe ham, håper jeg.

– Jeg vet ikke, er Klopps svar på om han ville tatt en uavgjortresultat nå.

– Dersom det er et heldig uavgjortresultat vil jeg ta det, men vi ønsker å vinne. La oss spille kampen først, og så skal jeg bestemme meg for hvilket resultat jeg ønsket.

– City er det beste laget

– Vi kan ikke være det beste laget i Europa, for Manchester City er det beste laget i verden, og vi er på samme planet har jeg hørt, sier Klopp.

Han snakker om hvilken psykologisk effekt Champions League-triumfen kan få for spillerne.

– Jeg vet ikke. Du aner ikke hvor vanlig det er å bare fortsette etter feiringen, dersom du har de riktige karakterene. Vi ønsker å skape mer historie i fremtiden. Dersom du begynner å drikke og ta dop og forlater kjæresten din hjemme fordi du er Champions League-vinner, så kan ikke jeg hjelpe deg.

Avviser rapportene om været

– Han ønsket å gjøre en spøk. Det var tysk humor, og ingen tok det. Været var aldri grunnen til at jeg valgte en by. Det er ingenting i den historien, sier Klopp.

– Jeg er helt komfortabel med været i England.

– Han er heller ikke min agent, han er min venn, så han kan si det han vil.

Napoli - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]