GJEV UTMERKELSE:  Andy Robertson og Virgil van Dijk er blant Liverpools sju representater på nominasjonslisten til verdenslaget i 2019 – stemt frem av profesjonelle spillere.

– Mange flere fra Liverpool kunne vært med

Andy Robertson kan bli venstrebacken på verdenslaget.

25-åringen er Skottlands aller første representant blant de nominerte til den populære FIFPro-elleveren etter at over 23 000 profesjonelle fotballspillere har stemt.

Det er 20 spillere som kjemper om fire forsvarsplasser, og de enorme prestasjonene forrige sesong gjør at Robertson er en het kandidat. Totalt er det 55 spillere som er nominert til verdenslaget.

– En spesiell følelse

– Jeg tulla med at jeg bare er én av 55, som nok er den største troppen jeg noen gang har vært involvert i, ler Andy.

– Det er selvfølgelig stort for meg, men vi får se om jeg kommer med i elleveren eller ei. Det å bare være nominert sammen med disse spillerne, er en spesiell følelse. Og at det i tillegg er seks lagkamerater der, er veldig bra, sier han til Daily Mail.

FLEST FRA PREMIER LEAGUE:  Kun Barcelona og Real Madrid har flere kandidater til verdenslaget enn Liverpool i 2019. I tillegg har Premier League (21) denne gangen flere nominerte enn La Liga (20), som er første gang på ti år.

I tillegg til Robbo er backkollega Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Alisson Becker og angrepstrioen – Sadio Mané, Roberto Firmino, Mohamed Salah – blant de nominerte.

– Viser hvor bra sesongen var

Altså var det ingen midtbanespillere fra Merseyside-laget som kom med. Robertson er klar på at flere hos Champions League-mesteren hadde fortjent en nominasjon.

– Vi får se hvor mange av oss som kommer med på laget. Og mange av de andre Liverpool-gutta kunne nok også ha vært med her.

– Det viser bare hvor bra fjorårssesongen vår var, sier Robertson.

Verdenslaget, eller FIFA FIFPro Men’s World11, blir offentliggjort under prisseremonien The Best FIFA Football Awards i Milano mandag 23. september. Der kan kan også Van Dijk, Jürgen Klopp og Alisson vinne individuelle priser.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+