Mener en keeper må gjøre mer i 2019

Alisson Becker om hva den moderne målvakt må ha.

5. sep 2019 kl 12.54 Arild Skjæveland

Mens en rekke av Liverpools førstelagsspillere nå er ute på landslagsoppdrag, og andre har fått noen dager fri, er Alisson Becker på Melwood for å få behandling for sin leggskade. Både Becker og Naby Keita er igjen for behandling, ifølge Paul Gorst i Liverpool Echo.

Fortsatt har det ikke blitt satt noen dato for når brasilianeren er tilbake i spill.

Den store favoritten for å vinne Ballon d’Or er Virgil van Dijk. Etter ham følger Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Sadio Mané og Mohamed Salah. Oddsen på Liverpools sisteskanse varierer fra 12 til 33 hos de ulike bookmakerne. Den forrige målvakten som vant Gullballen er den russiske målvakten Lev Yashin, i 1963.

– Jeg har allerede merket meg det, så du kan se hvor vanskelig det er for målvaktene, sier Alisson i et intervju med Marca som er gjengitt i Echo.

– Jeg har lest det i nyhetene, og jeg er stolt, men vet at det ikke blir enkelt.

– Det ville vært en stor ære, men jeg foretrekker å bare tenke på jobben min og hjelpe Liverpool denne sesongen. Målvaktene er mer og mer delaktig i spillet i kampene. Du må være bra med hendene, og selvsagt vite hvordan du bruker beina, for det er helt grunnleggende for å sette i gang spillet, sier han.

Milik-redningen er favoritten

Alisson mener at keeperrollen har utviklet seg de siste årene.

– Fotball er vanskelig for alle, og sporten har utviklet seg mye. Det har vært mange endringer de siste årene. Det er mer teknologi på ale måter, og mental og fysisk forberedelse er tøft. Spillerne må ha et balansert kosthold, og få nok hvile.

– I tillegg vet alle lag hvordan de andre lagene spiller, og for spillerne er det det samme. Det gjør at du må trene mer hver dag for å forbedre deg.

Dersom ikke Alisson hadde stoppet Arkadiusz Milik da han plutselig fikk en sjanse alene på fem meter i siste gruppespillkamp mot Napoli i desember, ville Liverpool gått til Europa League. Det endte med at LFC gikk til Champions League, og vant finalen i Madrid. Milik-redningen er Alissons favoritt.

– Det er vanskelig å velge et øyeblikk, men jeg tror det viktigste for meg var redningen mot Napoli på Anfield i siste minutt i siste gruppespillkamp i Champions League. Den redningen var avgjørende, og ble vist rundt hele verden, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]