Vi fulgte pressekonferansenKeita tilbake i trening - og Alisson tar store steg

Dette sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

20. sep 2019 kl 10.41 Arild Skjæveland

Liverpool skal til Stamford Bridge på søndag, og Jürgen Klopp har møtt pressen på Melwood

Du kan se pressekonferansen i videovinduet over, eller lese hva manageren sa i denne artikkelen.

Kampen mot Napoli

– Når det kommer til prestasjonen, og jo lenger jeg har tenkt på kampen, så er det ikke en kamp du vanligvis taper. Jeg er veldig fornøyd med enkelte deler.

– Det er ikke mulig å dominere en kamp mot Napoli. De er et veldig godt lag. Gode forsvarsspillere og midtbane. Ingen enkel motstander.

– Med resultatet, og deler av prestasjonen, så ønsker vi å gjøre det bedre.

Frykter han en skade på Van Dijk?

– Ikke enda... Det er grunnen til at vi har fire midtstoppere. Vi har sagt det noen ganger - det er ikke lett for nummer fire, som ikke spiller og ikke alltid er i troppen, men dersom noe skjer så kan flere ting skje, og du ender opp med en midtstopper og en midtbanespiller i forsvar slik det skjedde mot Bayern. Da brukte vi Virgil og Fabinho i forsvar.

– Vi må ha flaks for å ha suksess, og først og fremst når det kommer til skader. Jeg kan se for meg at noe slikt ikke er lett. Men i mine øyne har vi fire midtstoppere i verdensklasse, og de kan spille sammen. Forhåpentligvis vil det holde for sesongen.

Adrians form

– Det som skjedde mot Southampton var spesielt. Mennesker kan gjøre feil, det er naturlig og skjer hele tiden på fotballbanen.

– Jeg vet ikke hvor lenge han hadde vært her da han spilte mot Southampton, to-tre uker? Nå har han hatt mange økter, og vi kjenner hverandre bedre. Forhåpentligvis kan det fortsette slik, for nå har han fått et skikkelig forhold til de andre spillerne. Det var ikke mulig tidligere, da han ikke hadde spilt kamp på lenge.

– Han har gjort det veldig bra, og nå har de det forholdet vi trenger.

Vunnet én av 12 borte mot topp seks

Liverpool har bare vunnet én av 12 kamper på bortebane mot topp seks-lagene. Manchester City har vunnet sju, mens Crystal Palace har vunnet fem.

– Det er fordi det er gode lag. Det er en av grunnene. Dette er så klart ikke gode nyheter, men jo lenger tid det går jo mer sannsynlig er det at det vil endre seg.

– Det er forskjellige måter å vinne bortekamper på, og vi må finne en måte. Vi drar til Chelsea for å få et resultat. Du kan ikke garantere at du vinner.

– Vi har en jobb foran oss. Vi forbereder oss for søndagens kamp, og jeg tenker ikke på kampene vi har tapt tidligere.

Skadesituasjonen

– Naby Keita vil være tilbake i trening. For første gang sammen med laget i dag. Alisson gjør store fremskritt. Han hadde en skikkelig økt i går, men trener ikke med laget enda.

– Origi må vi ta dag for dag, men jeg utelukker ham ikke.

Om Lampard og Chelsea

– Det er ikke min jobb å snakke om andre managere. De spiller spennende fotball. De har endret systemet, og det er interessant. Et spennende ung og bra fotball-lag.

– Vi skal ha analysemøtet vårt etterpå, og se Champions League-kampen deres.

– Lampard gjorde en strålende jobb i Derby, så jeg er ikke overrasket over at han gjør en god jobb i Chelsea. Det er en vanskelig liga, og jeg synes han er en veldig, veldig god manager

Fabinhos form

– Formen hans er ikke en overraskelse. Han spiller som han gjorde for Monaco, men trengte tid til å finne seg til rette. Det er alt.

– Nå er han vant med oss, og spiller som han gjør på grunn av kvaliteten hans. Han er en veldig intelligent spiller, full av defensive kvalitet. Det er ferdigheter som er vanskelig å lære.

– Det handler om hvor smart han er, og det hjelper oss alle. Bruker du Fabinho med to midtbanespillere som ikke bryr seg om å forsvare seg så ville det sett annerledes ut. Det handler om alle spillerne. Laget forsvarer seg på en spesifikk måte.

Chelsea minner ham om Dortmund

– Chelsea har hatt noen problemer, men de har løst det bra. Jeg tror ikke de forventet å tape mot Valencia.

– De minner meg om laget mitt i Dortmund for noen år siden. Et veldig ungt lag, men når de spilte var de så bra.

– Pulisic, jeg vet ikke med pengene, men han er en spiller til 50-60 millioner pund. Nå er Abraham verdt 60 millioner. Mason Mount er helt sikkert verdt mer. De er et skikkelig lag, og er utfordrere for alt.

Bare holdt nullen én gang på åtte kamper

Burnley borte var eneste gang Liverpool har holdt nullen denne sesongen.

– Det er ingenting annerledes egentlig. Det er ikke slik at vi ser annerledes på det enn i fjor.

– Vi har ikke fokuserte mer på det defensive eller offensive. Vi kunne holdt nullen i andre kamper. Det er ikke akkurat som vi ønsker, men vi samler ikke på å holde nullen. Vi ønsker å vinne fotballkamper.

Skryter av Pulisic

Christian Pulisic spiller nå for Chelsea, og kan være aktuell fra start på søndag dersom Mason Mount ikke blir klar.

– Han er en skikkelig spiller. Ung, dynamisk, god med begge bein. En veldig god signering for dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]