Når skal kvartfinalen spilles dersom Liverpool gjør jobben mot Arsenal?

Liverpool er i Qatar for VM for klubblag den uken det skal spilles kvartfinaler i ligacupen.

26. sep 2019 kl 10.04 Arild Skjæveland

Liverpool er trukket hjemme mot Arsenal i ligacupens fjerde runde. Den kampen skal spilles 29. eller 30. oktober.

Ettersom Liverpool har hjemmekamp mot Tottenham i Premier League søndag 27. oktober kl. 17.30, vil kampen med stor sannsynlighet settes opp onsdag 30. oktober.

Men hva skjer dersom Liverpool slår Arsenal, og tar seg til kvartfinale?

Første semifinale er satt opp 7. og 8. januar. Før den tid er det få datoer som står ledig.

Tett program

Kvartfinalene i ligacupen er satt opp 17. og 18. desember. Da skal Liverpool til Qatar for å spille VM for klubblag.

De helrøde har ingen ledige midtuker mellom 4. runde-kampen mot Arsenal og VM for klubblag. Der skal de helrøde spille semifinale onsdag 18. desember, og finale eller bronsefinale lørdag 21. desember.

Ligakampen mot West Ham samme dag som finalen er allerede utsatt - og Liverpools første i juleprogrammet blir derfor bortekampen mot Leicester City på Boxing Day 26. desember.

Selv om Jürgen Klopp gjorde 11 endringer på laget mot MK Dons, virker det helt usannsynlig at LFC vil tvinges til å «stille et lag» i en kvartfinale på den opprinnelige datoen.

I 2017 var det snakk om at Liverpool ville måtte spille en kamp på julaften, men dette gikk Premier League bort fra på grunn av problemene med kollektivtransport. Sist en ligakamp ble spilt 24. Desember var i 1995. Kanskje kommer en eventuell kvartfinale i ligacupen til å bli satt opp mandag 23. desember. Da er det ingen av Premier League, Championship eller League One-klubbene som foreløpig har kamper.

Det kan også komme en annen løsning - som for eksempel at kvartfinalen spilles da den første semifinalen skulle gått, med første semifinale i en midtuke i februar, da det er roligere program. Forrige sesong måtte det bli tatt i bruk andre datoer, da det tette kampprogrammet til Chelsea og Tottenham gjorde det vanskelig å få gjennomført kampen på oppsatt tidspunkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]