Leighton ClarksonProffkontrakt og økter på Melwood

Leighton Clarkson har imponert mange på akademiet denne sesongen og har blitt belønnet med en proffkontrakt. Nå trener han med førstelaget.

5. sep 2019 kl 10.17 Jens Hapnes

17 år gamle Leighton Clarkson er en av spillerne som kan få sitt gjennombrudd på akademiet denne sesongen og får gode muligheter for å gjøre akkurat det på trening med førstelaget.

I et intervju med LFC TV uttrykte Clarkson sin glede av å ha signert sin første proffkontrakt.

– Det er en fantastisk følelse for meg og familien min. Jeg har jobbet hardt mot dette målet siden jeg var ung, så å få en betryggelse om at jeg kan bli god nok, og at jeg nå kan kjøre på videre er en stor bragd for meg, sier han.

– Jeg fant det ut cirka en måned før jeg signerte. Alex Inglethorpe kalte meg inn og sa at de kom til å tilby det, og det var aldri tvil om at jeg skulle signere den.

– Når man er ung kommer man bare for å spille fotball, man tenker ikke så mye på sånne ting. Når man blir eldre blir det viktigere, og jeg er fornøyd med å ha fått en profesjonell kontrakt, det er det jeg har jobbet for, sier han.

Får skryt av manageren

Barry Lewtas, som skal lede både U18-laget og et sammensatt U19-lag i UEFA Youth League har mye positivt å si om unggutten.

– Da jeg kom hit var Clarkson i mitt første lag. Han var en U12-spiller, bare 11 år gammel, og i begynnelsen av ungdomsskolen. Han har alltid vært en god spiller, og da jeg kom var han en av de bedre spillerne i gruppen. Han er en spiller som vil ha ballen, har en god pasningsrekkevidde og er smart med pasningene sine. Han har fått og tatt mer ansvar opp gjennom årene og prøver alltid å få ting til å skje i kamper.

Clarkson har også mange lovord om sin trener:

– Barry har hjulpet meg mye med å utvikle spillet mitt og utvikle lederegenskapene mine. Alle i stallen kunne snakket med ham om hva som helst. Jeg kunne ikke ha bedt om en bedre trener i de siste årene, og jeg har et fantastisk forhold til ham.

Kapteinsrolle

Han er lagets kaptein denne sesongen.

– Jeg liker å være kaptein, og det er noe jeg vil være, men det handler mer om laget i Liverpool. Jeg vil ikke bare være en profesjonell fotballspiller, jeg vil vinne trofeer. Curtis, Ki, Yasser, Bobby og Paul har alle hatt det steget opp til førstelaget, og det motiverer meg til å gjøre det samme.

Lewtas understreker avslutningsvis viktigheten av muligheten for å trene med førstelaget, og legger vekt på verdien av å få prøvd seg blant de aller beste spillerne i verden. Forhåpentligvis imponerer Clarkson såpass på treningene med førstelaget at han fortsetter å utvikle seg til å bli en spiller på et godt nivå.

Har du innspill til journalisten?