Tre førstelagsspillere forlot Liverpool - dette sparer klubben på lønninger

Spesielt Daniel Sturridge hevet høy lønn på Anfield.

8. sep 2019 kl 08.44 Arild Skjæveland

Denne sommeren ble Simon Mignolet solgt til Club Brugge, og duoen Alberto Moreno og Daniel Sturridge forlot klubben da kontraktene deres gikk ut 30. juni.

Moreno har returnert til hjemlandet, der han til nå har spilt én av tre ligakamper for Villarreal i sesongstarten. Han fikk 90 minutter i tapet 2-1 tapet borte mot Levante, og var ikke i troppen verken i sesongpremieren mot Granada, eller siste kamp hjemme mot Real Madrid.

Ifølge Liverpool Echo skal han ha tjent 40.000 pund i uken i Liverpool - ingen stor sum dagens lønnsnivå tatt i betraktning.

Simon Mignolet dro til Brugge etter å ha sittet på benken i Community Shield, og har allerede spilt sju kamper for Club Brugge etter overgangen. Klubben ligger på andreplass i Jupiler Pro-ligaen, og 31-åringen skal spille Champions League denne høsten. Laget hans er trukket i gruppe med Galatasaray, Paris Saint-Germain og Real Madrid.

Echo sine tall viser at han tjente 60.000 pund i uken da han var i Liverpool.

Sturridge tjente best

Daniel Sturridge ble belønnet med en lukrativ kontrakt etter den strålende 2013/14-sesongen, og skal ha vært på 150.000 pund i uken.

Han har nå signert for Trabzsonspor, der han blir spissmakker med norske Alexander Sørloth. Han kom sent, og har så langt ikke vært involvert i noen kamper.

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at trioen totalt startet 14 kamper i alle turneringer forrige sesong, og slår en til sammen summene tjente de £250.000 i uken - altså én million pund i måneden. Liverpool vil med det «spare» 12 millioner pund i året på å få spillerne som knapt var involvert av lønningslisten.

Klubben det siste året forlenget avtalene til flere av sine største stjerner, og har økt lønnsutgiftene kraftig de siste par årene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]