Brewster byttet ut tidlig etter Origi-skaden:U23-laget i seksmålsthriller

Liverpool-ungguttene mistet ledelsen på tampen.

14. sep 2019 kl 22.13 Marius Rabben

Liverpool U23 spilte 3–3 mot Derby County på akademiet i Kirkby lørdag ettermiddag.

Etter bare et kvarter spilt ble imidlertid Rhian Brewster ble tatt av banen, opplyser klubben på sin nettside. Grunnen er ankelskaden til Divock Origi mot Newcastle.

Skaden gjør at belgieren mest sannsynlig mister plassen i Champions League-troppen mot Napoli tirsdag kveld, og Brewster står klar til å steppe inn.

Ledelse, strafferedning og utlikning før pause

Rett etter byttet tok Liverpool U23 ledelsen i kampen: Fremspilt av Curtis Jones, som var dagens kaptein, sendte Elijah Dixon-Bonner rødtrøyene foran.

Bortelaget fikk deretter straffe, men Liverpool-keeper Ben Winterbottom, som debuterte i Premier League 2-ligaen, vartet opp med en flott redning.

Likevel fikk de utlikningen før pause. Derby var stadig en trussel på kontringer, og Max Bird sørget for at det sto 1–1 halvveis.

Flere store sjanser

Etter sidebyttet startet hjemmelaget, anført av en god Curtis Jones, meget bra, og scouseren var nær en assist da Sepp van den Berg bommet. Pedro Chirivella var enda nærmere like etter, men avslutninga hans gikk i tverrliggeren.

I motsatt ende vartet Winterbottom opp med flere gode redninger, blant annet en imponerende dobbeltredning på kloss hold.

Men Derby tok ledelsen rett før timen spilt på et skudd av Morgan Whittaker.

Rask respons

Det tok ikke lang tid før Liverpool slo tilbake, og 2–2 kom på et selvmål av Derbys Jordan Brown. Curtis, dagens Liverpool-kaptein, fant Harvey Elliott på bakre stolpe, og headingen hans gikk via Brown og i mål.

De røde fortsatte å trykke på i jakten på et seiersmål, og Jones var ikke langt unna etter at et Elliott-innlegg ble holdt i live av Chirivella, men Jones’ heading gikk over.

To sene mål

Trykket ble opprettholdt, og med ti minutter igjen på klokka kom uttellingen: Elliott ble spilt fri på kanten, og han vartet opp med et lavt innlegg som Jones omsatte i scoring. 3–2!

Kapteinen var imidlertid ikke lenge i skyene. Fire minutter før slutt var det store protester i Liverpool-leiren da Derby fikk et billig straffespark.

Det var Sepp van den Berg som tok duellen med Josh Shonibare, og Derby-spilleren gikk i bakken tross tilsynelatende lite kontrakt. Dommeren pekte likevel på straffemerket, og Jahmal Hector-Ingram satte inn 3–3.

I sluttsekundene ropte også Liverpool på straffe da Jones ble felt. Denne gangen lot dommeren spillet gå, og kampen endte med poengdeling.

– Ekstremt steng straffe

Etter kampen skryter trener Neil Critchley av mannskapet sitt, som han mener viste god holdning og karakter i en svært innholdsrik affære.

Liverpools beste spiller var Curtis Jones, mener treneren.

– Curtis er en enestående spiller når han er påskrudd, og det var han i dag. Arbeidsmengden hans var eksepsjonell, og i pausen fortalte jeg ham at han kunne vinne kampen for oss.

– Og det trodde jeg han gjorde da han satte inn 3–2, et fantastisk mål, sier Critchley.

I likhet med spillerne er treneren dypt uenig med dommerens sene straffeavgjørelser.

– Jeg liker ikke å snakke om dommere, og jeg liker ikke å bruke dem som en unnskyldning, men jeg synes begge Derbys straffe var diskutable, spesielt den andre, som jeg mener var ekstremt streng.

– Helt på tampen mener jeg også at vi burde hatt en kjempeklar straffe da Curtis ble lagt i bakken. Han ble hektet, ramlet, men fikk ingenting.

– Det ville muligens ha vunnet kampen for oss, noe guttas innsats hadde fortjent i dag.

Liverpool U23: Winterbottom, Williams, Gallacher, Hoever, Van den Berg, Chirivella, Elliott, Dixon-Bonner, Brewster (Longstaff 15), Kane, Jones.

Ubenyttede innbyttere: Atherton, Boyes, Clayton, Larouci.