Slik gikk det i landskampeneWijnaldum ble avgjørende da Nederland vant i Tyskland

Oranje tok sin første seier i Tyskland på 17 år. Flere røde har vært i aksjon.

6. sep 2019 kl 22.57 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum startet og spilte hele kampen da Nederland slo Tyskland 4-3 i en svært underholdende EM-kvalifiseringskamp fredag kveld.

Tyskland tok ledelsen før ti minutter var spilt, men andreomgangen handlet om de oransje. Først utlignet Frenkie de Jong, før Jonathan Tah satte ballen i eget nett sju minutter senere - og kampen var snudd.

Toni Kroos utlignet fra 11 meter etter at dommer Artur Dias fra Portugal så at ballen traff Matthijs de Ligt sin arm inne i feltet. Så handlet mye om Wijnaldum. 28-åringen var oppe og presset tyskerne til å gjøre feil, Nederland vant ballen, Memphis Depay spilte Gini gjennom, og han serverte Donyell Malen med en strålende målgivende til åpent mål. Perfekt timing.

Han løp og løp, og var umulig ta ballen fra i dag. På overtid fikk han også scoringen sin. Han spilte selv frem Depay, og fortsatte løpet. Depay spilte ballen inn igjen foran mål, og der scoret Wijnaldum sikkert bak Neuer.

Resultatet gjør at Van Dijk og co er tilbake i rute til å nå EM-sluttspillet neste sommer.

Lovren scoret og spilte 90 minutter

Dejan Lovren har ikke spilt førstelagsfotball for Liverpool denne sesongen. For Kroatia borte mot Slovakia var 30-åringen i midtforsvaret fra start.

Kroatia gikk på et overraskende tap mot Ungarn tidligere i kvalifiseringen, og hadde ikke råd til feilskjær borte mot slovakerne, og det ble det heller ikke. Kroatene vant 4-0, og i siste ordinære minutt gjorde Lovren gjorde sitt tredje landslagsmål.

Lovren var igjen oppe etter en dødball, rev seg løs fra sin oppasser og stupte ballen i mål fra bakre stolpe. En flott scoring av Liverpool-spilleren.

Origi fikk 35 minutter og tap for Robbo

Divock Origi kom inn for Dries Martens ti minutter ut i andreomgang da Belgia slo San Marino 4-0 på bortebane.

Liverpools Champions League-helt kom ikke på scoringslisten i det som var hans 27. landskamp.

I samme gruppe tok Skottland imot Russland på Hampden Park. Kaptein Andy Robertson startet og spilte 90 minutter.

Skottene fikk en drømmestart da John McGuinn ga dem ledelsen etter 11 minutter, men Artem Dzyuba ulignet fem minutter før pause. Etter en times spill scoret Stephen O’Donnell selvmål. Skottene har seks poeng på fem kamper, og dersom de kommer til EM-sluttspillet må de trolig gå gjennom Nations League play-offen.

Wilson fikk en drøy time - Brewster debuterte

Harry Wilson spilte de første 63 minuttene da Wales slo Aserbajdsjan 2-1 på Cardiff City Stadium. Gareth Bale scoret det avgjørende målet etter at den utlånte Liverpool-spilleren hadde gått av banen.

Rhian Brewster fikk sin debut for U21-landslaget da han kom inn og spilte de siste 11 minuttene mot Tyrkia i kveld. Adrian Boothroyds lag vant kampen 3-2. Den unge Liverpool-spissen hadde én avslutning som ble reddet.