– Dersom det er noen som ikke ser kvalitetene til Jordan Henderson, så kan jeg ikke hjelpe dem

Kapteinen fikk mye skryt av Jürgen Klopp etter den fantastiske Sheffield United-kampen

3. jan 2020 kl 08.31 Arild Skjæveland

Jordan Henderson var igjen banens beste da Liverpool spilte en av sine beste hjemmekamper for sesongen torsdag kveld. Det ble til slutt en 2-0 seier, og kapteinen var overalt.

– Først og fremst, la oss håpe at det fortsetter slik, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Ja, han er eksepsjonell. Ja, han er fantastisk. Gini og Hendo, fordi de har spilt så mange kamper, er det utrolig hva de har gjort her. Helt utrolig. Jeg tar ikke det for gitt i et eneste sekund. Dersom det er noen som ikke ser kvalitetene til Jordan Henderson, så kan ikke jeg hjelpe, sier manageren.

– Er Hendo den perfekte spiller? Nei. Vet jeg om noen som er det? Nei. Er han utrolig viktig for oss? Ja.

Stor i «Fabinho-rollen»

Henderson har selv fortalt om en samtale med Klopp forrige sesong, da han ønsket å spille i en rolle lenger fremme på banen. Etter at Fabinho ble skadet i november, har han gått inn igjen i rollen dypt på midten, og har vært fantastisk.

– Han likte ikke posisjonen som nummer 6 da han så hvor god Fabinho var. Jeg spurte ham igjen for to-tre uker siden etter at han hadde vært fantastisk der. «Du liker ikke posisjonen, sant?». Han lo.

– Før det spilte han midtstopper. Jeg vet ikke hva Gareth Southgate skal gjøre med ham nå, og hvilken posisjon han skal spille der - men det er åpenbart en del alternativer.

– En kan se at karakter og mentaliteten vil alltid hjelpe deg i livet, og spesielt her. For meg er det vanskelig å trekke frem én person, fordi jeg føler at jeg alltid må snakke om alle andre også. Jeg tar ingenting for gitt, sier manageren.

Liverpools neste kamp er allerede søndag. Da venter Everton i FA cupen. Den kampen har avspark kl. 17.01, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]