Tjener 2,7 millioner pund på spilleren som aldri fikk arbeidstillatelse

Liverpool sikret seg også prosenter fra videresalg.

9. jan 2020 kl 15.32 Arild Skjæveland

Allan var en spiller Liverpool hadde stor tro på da de hentet ham fra Internacional sommeren 2015. Liverpool punget ut 500.000 pund for å sikre seg 1997-modellen.

Da Jürgen Klopp kom inn som manager, var han allerede på utlån til SJK i Finland. Brasilianeren kom tilbake til Merseyside for å trene med laget den vinteren.

– Da jeg kom hit, eller en eller to måneder senere, så var Allan her. Jeg sa «hvem er dette?». Jeg fikk til svar at han var en av våre spillere, og uken før hadde han blitt mester i Finland. Jeg spurte hvorfor han ikke spilte her, og ble fortalt det ikke var mulig, og begynte å lære om FA-regler og slike ting, sa Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com i mars 2016

– Jeg så ham på trening, og tenkte «herregud, hva kan vi gjøre for å beholde gutten her og få ham inn på laget?». Han er 19 år, og et utmerket talent. En god spiller med en god innstilling, og alle elsker ham. Han er en god gutt, og en smart spiller.

Allan fikk aldri arbeidstillatelse, og ble lånt ut til Sint-Truiden i Belgia, Hertha Berlin i Tyskland, Apollon Limassol på Kypros, Eintracht Frankfurt i Bundesliga, før han i fjor ble lånt tilbake til brasiliansk fotball og til Fluminense. I dag kom meldingen om at han er solgt.

Tjener 2,7 millioner pund

Atlético Mineiro er Allans nye arbeidsgiver, og han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til desember 2023.

Ifølge Liverpool Echo betaler de 3,2 millioner pund for den venstrebeinte playmakeren. Det betyr at Liverpool har tjent 2,7 millioner pund på en spiller som aldri fikk spilt en kamp for klubben, på grunn av manglende arbeidstillatelse. Brasilianeren hadde kun seks måneder igjen av kontrakten. 

I tillegg skal Liverpool ha sikret seg 10 prosent av et eventuelt videresalg. Allan er fortsatt bare 22 år gammel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]