Vil ha VM-finale på Anfield

Borgermesterne i nord ønsker VM-sluttspillet i 2030.

3. jan 2020 kl 13.13 Arild Skjæveland

På forsiden av The Mirror i dag blir statsminister Boris Johnson bedt om at VM-finalen må arrangeres nord i England, dersom England lykkes med å få mesterskapet i 2030.

Et verdensmesterskap nord i England vil kunne gi regionen et etterlengtet løft, med nye jobber og turisme. Borgermesterne fra byene i nord vil ha mesterskapet, dersom England får arrangere for første gang siden 1966, ifølge The Mirror.

Ønsker finalen på Anfield

Borgermester Steve Rotherham for Liverpool-området vil gjerne ha en finale på Anfield.

– Hvor bedre enn i Englands mest suksessfulle fotballby? Hjemmet til verdensmesterne og de europeiske mesterne?, twitrer han.

Problemet er dessverre kapasiteten. Ifølge Rob Harris i Associated Press, er kravene fra FIFA at finalearenaen skal ta 80.000 tilskuere.

Det er planer for utbygging av Anfield, som vil ta stadion til over 61.000 - men det er fortsatt et godt stykke under kravet.

Det er mange som ønsker å arrangere mesterskapet. Marokko, sammen med Algerie og Tunisia er én kandidat. Uruguay, Argentina, Paraguay og Chile sammen er en annen. Bulgaria, Hellas, Romania og Serbia, samt Portugal og Spania er interessert fra Europa. I tillegg skal Kina være interessert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]