Da han kom til Liverpool som 16-åring ble han sammenlignet med Lionel Messi - nå spiller han i Derry City

Karrieren ble ikke helt slik Gerardo Bruna hadde sett for seg da han gikk fra Real Madrid til Liverpool.

6. okt 2020 kl 21.45 Einar Kvande

Gerardo Bruna ble hentet til Liverpool fra Real Madrid som 16-åring. Nå spiller 29-åringen for Derry City i Irland, etter å ha vært innom klubber som Tranmere Rovers og Blackpool på veien.

Denne uken har Bruna pratet om hvor vanskelig det var å finne seg til rette på Merseyside som 16-åring, til Liverpool Echos Blood Red podcast.

Bruna ble rangert som nummer 10 da World Soccer Magazine kåret de 50 mest spennende tenåringene i fotballens verden i 2007. Det var tre plasser bak Sergio Aguero og fire plasser bak Gareth Bale. Likevel fikk ikke argentineren en eneste førstelagskamp i Liverpool, og ble sluppet til Blackpool av Kenny Dalglish i 2011.

Da han kom til Liverpool sammenlignet pressen ham med landsmannen Lionel Messi.

– Det finnes bare en Lionel Messi, men du kan ikke gjøre noe med det pressen skriver om deg. Det plaget meg ikke, og påvirket meg ikke negativt på noen måte. Pressen ga meg en merkelapp, og slik var det bare. Jeg ønsket bare å skape meg et navn selv, forteller Bruna til podcasten.

– For meg var det et stort sjokk og en stor forandring å komme til Liverpool. Jeg var bare 16 år gammel, og kom til et nytt land med en ny kultur, en ny spillestil og et nytt språk, og jeg syntes det var veldig vanskelig å finne seg til rette og bli vant til alt, forklarer argentineren.

– Men samtidig gjorde det veldig godt for meg å vokse som person og spiller. Det var utrolig.

Nåløyet er trangt

Bruna vet bedre enn de fleste at det er vanskelig å slå igjennom i et av de beste lagene i verden.

– Som ung spiller ønsker du å nå toppen, og Liverpool virket som den enkleste, eller raskeste, ruten til toppen for meg.

– Jeg var i Madrid, og som 16-åring spilte jeg for U17-laget. Jeg spilte en årsklasse over min egen alder, men i Liverpool ble jeg kastet rett inn på reservelaget, og trente noen ganger med førstelaget. Du hopper på en slik sjanse, for jeg gikk fra å spille med guttunger til å være i et slik miljø. Så det virket som den raskeste veien til toppen.

– Real Madrid tok virkelig godt vare på meg, men Liverpool ønsket meg virkelig i stallen, og noen ganger tar du de riktige avgjørelsene og noen ganger tar du feil avgjørelser. Jeg angrer ikke på noe.

– Det var veldig vanskelig å spille seg inn på laget. Det var noen utrolige spillere i Liverpool. Verdensklassespillere over alt. Men det var en utrolig opplevelse. Det tok meg tid å venne meg til tempoet og hvor fort ballen gikk. Alt gikk så enormt fort. Jeg var flere år på etterskudd.

– Du måtte lære, og lære raskt. Det var ikke tid til å vente. Du måtte være på riktig sted til riktig tid for å bli førstelagsspiller. Du måtte selvsagt prestere. Trent har gjort det, for eksempel. Han er en utrolig spiller. Men Jürgen Klopp var ikke redd for å benytte ham. Det virker som han virkelig liker unge spillere, og gir dem sjanser. Men du må selvsagt fortjene sjansen også.

Bruna konkurrerte med spillere som Xabi Alonso, Javier Mascherano og Steven Gerrard om en plass på Liverpools midtbane. Argentineren er et av mange bevis på at ikke alle unge talenter vil lykkes i en storklubb som Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]