– Fem endringer på laget ga oss problemer med rytmen

Slik forklarer Jürgen Klopp 2-0 tapet for Atalanta.

26. nov 2020 kl 09.20Einar Kvande

– Vi manglet rytme i denne kampen. Fem endringer på laget ga oss problemer med rytmen, men vi pleier normalt å komme oss gjennom kamper likevel. Atalanta var gode. De kjempet og forsvarte seg godt, og det var grunnen til at vi ikke hadde et eneste skudd på mål, oppsummerte Jügen Klopp etter 2-0 tapet for Atalanta.

– Forsvaret klarte seg fint bortsett fra to situasjoner. Slik var det bare. Atalanta gjorde det bra i disse to situasjonene, det må jeg innrømme. Det var et fortjent tap, som jeg har sagt et par ganger. Det høres ikke bra ut, men det er sannhenten. Så vi må bare gratulere Atalanta.

– Vi utnyttet ikke spesifikke ting i måten Atalanta forsvarer seg på, med mannsmarkering. Vi klarte ikke å flytte spillerne våre rundt omkring, slik at vi fikk åpnet rom og slått ballen i disse rommene. Dette gjorde vi veldig bra i Bergamo, men vi klarte det ikke i denne kampen. Da vil du få vanskeligheter mot et lag som forsvarer seg på denne måten. De forsvarte seg godt, og var veldig aggressive. 

– Dersom du beveger deg riktig og slår pasningene til riktig tid, er det som du åpner en dør. Slik er fotball. Alt handler om avgjørelsene du tar, og i denne kampen var dessverre ikke avgjørelsene vi tok så gode.

– Jeg ville ha gjort det igjen

– Ja, vi gjorde fem forandringer på laget. Det var viktig for oss å gjøre det, men det fungerte ikke for oss. Det vet du aldri på forhånd, men det var en sjanse vi tok. Jeg ville uansett ha gjort det igjen. Men det var grunnen til at ting ikke fungerte. Fem endringer gjorde at vi ikke fant rytmen. 

– Førsteomgangen var ikke god i det hele tatt. Da var Atalanta heller ikke gode. Jeg skal ikke skylde på dem, men det var rett og slett en dårlig fotballkamp. Vi snakket om det i pausen, og at vi kanskje kunne gjøre det bedre i andre omgang. Men vi klarte ikke det, og derfor forberedte vi tidlige bytter. Dessverre scoret de et mål noen sekunder før vi skulle gjøre byttene. Scoringen kom i et rom vi visste de ville forsøke å utnytte. Men vi klarte ikke å forsvare oss i den situasjonen. Det andre målet kom omtrent på samme måte. 

– Vi klarte heller ikke å skape noe. Vi spilte bedre fotball til tider, men det var likevel ikke godt nok. Det er aldri et godt tegn når du ikke har skudd på mål.

Det er aldri et godt tegn når du ikke har skudd på mål.

Klopp fikk spørsmål om han på forhånd hadde tatt stillingen i gruppen slik den er etter fire kamper. Liverpool har ni poeng, mens Ajax og Atalanta begge står med sju poeng og skal møtes innbyrdes siste kampdag.

– På forhånd hadde jeg sagt at dette var et godt utgangspunkt ja. Men det blir likevel vanskelig. Det høres enkelt ut når noen sier at dersom vi slår Ajax er dette i boks. Men med alle utfordringene vi står overfor i dette landet, i tillegg til de vanlige utfordringene, så er det ikke Ajax jeg tenker på akkurat nå. Vi har bare noen få timer før vi skal til Brighton og spille der. Det er det første vi må tenke på, og når den kampen er over kan vi starte å tenke på Ajax.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]